5 lösningar på de fel som skulle uppstå i CNC -bearbetningscenter

Utgivningsdatum:2023-03-10

cnc bearbetningscentrum står för en ganska hög-eprecision, hög-efficiens automatisk metallbearbetningsutrustning, utrustad med en multinposition torn eller kraft torn, som kan bearbeta linjär cylinder, sned cylinder, båge och olika tråd, spår,, spår,, mask och andra komplexa arbetsstycken. Det är olika kompensationsfunktioner för linjär interpolering och bågeinterpolering och har spelat en ärlig ekonomisk effekt inom produktionen av komplexa delar. Emellertid kommer alla problem inom systemet, drivsystemet och därför elektriska och systemet för det kontrollerade objektet att orsaka felproblemet. Inom följande guide introducerar vi kort orsakerna och lösningarna för felet i CNC -bearbetning.n-

1. Vid höghastighetsbearbetning kan det också finnas fel som att snabba upp ochner och servosystemet i CNC -systemet.


2. Tack vare systemets tröghet, drivsystem och därför det elektriska och systemet för det kontrollerade objektet, dynamiska fel som påverkan, vibration, övertravel och i takt kommer det att visasnär accelerationen är stor.

3. Inom de treaxis cnc -slutfräsningen består bearbetningsfelet av två faktorer: linjära tillnärmningsfel ochnormalt vektorrotationsfel;&4. Bearbetningsfelet sägs vara den traditionella krökningen av den bearbetade ytan, verktygsradie och därför interpoleringslängden och är proportionell mot kvadratet för interpolationslängden.

5. Programmering, verktygsval och mänskliga faktorer kan också orsaka onormal bearbetningsnoggrannhet.

-

6. Rotationsfelet för dennormala vektorn orsakas av rotationen av dennormala vektorn på den bearbetade ytan längs interpolationslinjens riktning, och det är proportionellt mot dimensionerna på verktygsradie.

7. Noggrannhetsfelet orsakat av påverkan av verktygsmaterial och skärning av oljeprestanda.-



solutioner på fel i CNC -bearbetningscenter


1. Den automatiska hastigheten upp ochner på detnumeriska systemet realiseras automatiskt genom mjukvarufunktionen för detnumeriska systemet. Det väsentliga kravet är att den valda hastigheten upp ochner lagen bör se till att banannoggrannhet och positionsnoggrannhet och se till att snabbhet, stabilitet och stabilitet i hastigheten upp ochner processen. Vid en motsvarande tid bör kontrollalgoritmen vara så enkel som möjligt och enkel att realiseras av en dator.


2. För den konvexa ytan kompenseras det traditionella vektorrotationsfelet ofta genom att modifiera verktygscentrets position, medan för konkav yta behövs ingen kompensation; När systemet inte harnågon automatisk kompensationsfunktion antar det taktiken att minska verktygsradie för att skala tillbaka felet.


3. Det linjära tillnärmningsfelet bestäms av interpolationskordlängden, som sägs vara interpolationscykeln och därför verktygets matningshastighet för detnumeriska systemet. Det linjära tillnärmningsfelet styrs ofta genom att välja detnumeriska systemet med en mindre interpoleringscykel eller minska matningshastigheten.

4. Resthöjdfelet för skärlinjen är att den huvudsakliga faktorn som påverkar ytråheten hos arbetsstycket i krökt ytbearbetning. Felet styrs ofta genom att välja rimlig skärlinjebreddparametrar.

5. Verktygsmaterialet och skärningen av CNC -centret kan direkt påverka slit- och tårgraden för verktyget, och därför kommer verktyget med snabbt slitage att ge ett stort fel i arbetsstycket. Det är användbart att förbättra arbetsstycketsnoggrannhet för att välja motsvarande verktyg och klippa olja för olika processer.



ovanstående är att orsaken till fel i CNC -bearbetningscentret, endast genom att analysera felmekanism kan vi vidta riktade åtgärder för att effektivt förbättra arbetsstyckets standard.

Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Dongguan Fifth Metal Co., Ltd.
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top