CNC -bearbetnings- och AHE -robotindustrin

Utgivningsdatum:2023-03-04

Som nämnts tidigare överlappar implementeringen av robotteknik och CNC-bearbetning. Eftersom tillverkningsprocessen drar nytta av robotimplementering kan du använda CNC-delar för robotapplikationer. Här tittar vi på båda vinklarna.


Vanliga CNC robotdelar gjorda med CNC-bearbetning

Common CNC Robotic Parts Made with CNC Machining.png

CNC-robotarm

Dessa är de viktigaste delarna av anordningar som fungerar som den mänskliga armen för att utföra operationer. Även om den ursprungligen var utformad för att automatisera gjutningsprocessen, kan du nu hitta en CNC-robotarm i många enheter som används i olika branscher. Eftersom deras tillämpning huvudsakligen är att flytta objekt involverar deras design hög-hållfasthetsmaterial som stål, aluminium och specifika plaster.


Sluteffektor

Sluteffektorer är enheter som fästs vid änden av robotarmarna för att hjälpa roboten utföra olika uppgifter och interagera med flera objekt. De har ofta olika utföranden och funktioner, inklusive gripare, gripare, sugpumpar och dammsugare. De tillverkas dock med CNC-maskiner oavsett design och funktionalitet.


Anpassade Jigs och fixturer

De flesta robotoperationer kräver anpassade jiggar och fixturer eftersom de håller arbetsstycken på platser som robotarna arbetar på dem. Armaturer hjälper också till att hitta arbetsstycken exakt varje gång. Dessa komponenter är anpassade delar, och CNC-bearbetning är den mest kostsamma-effektiv teknik för att tillverka dem.


Sensorer och styrenheter

De flesta robotar och automationsenheter har sensorer och styrenheter som nyckelkomponenter. Dessa komponenter innehåller kretskort (PCB) som är väsentliga för deras verksamhet. Medan kemisk etsning var den viktigaste tekniken för tillverkning av PCB, eliminerar CNC-bearbetning de utmaningar som förknippas med processen. Till skillnad från kemisk etsning tillverkar CNC-bearbetningsprocessen dessa komponenter till storlek och form utan att använda skadliga kemikalier.


Vanlig robotik som används vid CNC-bearbetning

Common Robotics Used in CNC Machining.png

Ledade robotar

Dessa är de vanligaste typerna av robotar som används industriellt. De innehåller roterande fogar som vanligen kallas axlar. Vissa ledrobotar är enkla två-axlar strukturer, medan vissa är komplexa strukturer haring 10 eller fler axlar. Alla robotaxlar i dessa robotar erbjuder ytterligare grader av frihet för att säkerställa oberoende rörelser av sådana robotar.

Ledrobotarnas ökade rörelseomfång och flexibilitet gör dem idealiska för hantering av olika arbetsstycken, oavsett storlek. Några av de typiska användningsområdena för dessa robotar inkluderar:

* Bågsvetsning

* Materialhantering

* Överföring och förpackning av delar

* Montering

* Maskinbelastning


SCARA Robots

Select ive Compliance Articulated Robot Arm (SCARA) är en fyra-axelrobot konstruerad för att hantera höga-hastighet och repetitiva operationer. Dessa robotar fungerar som mänskliga armar men med större hastighet och precision. De erbjuder också kompakta fotspår för att hjälpa dem hantera låga nyttolaster.

Deras snabbhet och effektivitet bidrar till att sänka kostnaderna och förbättra produktiviteten samtidigt som arbetstagarnas säkerhet säkerställs. SCARA-robotar används huvudsakligen för

* Monteringsarbeten

* Plocka och placera

* Bearbetning

* Förpackning

* Inspektioner


Delta Robots

Dessa är parallella-typ industrirobotar som används i höga-hastighetstillämpningar inom tillverkningsindustrin. Deras namn kommer från deras unika fördel-ner triangulära skor. De monteras ofta på topparbetsområden, som vanligtvis är transportörer som flyttar produkter ner för produktionslinjer.

Denna unika konfiguration och mekaniska design ger delta robotar betydande fördelar jämfört med andra robotar. Vanliga tillämpningar som använder styrkan hos delta robotar är:

* Montering

* Nedmontering

* Förpackning

* Plocka och placera

* Sortera


Gantry- eller kartesiska robotar

Dessa linjära industrirobotar arbetar på tre axlar med X, Y och Z kartesiska koordinatsystem. Gantryrobotar är populära alternativ eftersom deras konfigurationer är mycket flexibla. Du kan enkelt justera robotens precision, storlek, hastighet och slaglängd.

Kartesiska robotar är större med högre räckvidd och nyttolast. Därför är de lämpliga för arbete med arbetsstycken tyngre än genomsnittet. Några av deras ansökningar omfattar följande:

* Montering

* Lastning och lossning

* Materialhantering

* Plocka och placera system

* Fastsättning och skruvning

* Förpackning

* Skärning – Laser&Vattenstråle

Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Dongguan Fifth Metal Co., Ltd.
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top