Centrifugal Metallotermiska SHS av gjutna CO-CR-Fe-Ni-MN- (х) legeringar (4)

Utgivningsdatum:2021-06-28

analys av strukturella beståndsdelar i de erhållna legeringarna visade att dessa HEAS består av två faser: en fast lösning baserad på γ/a-FE och en fast lösning baserad på β-phase (NiAl intermetallisk förening)

.

 

storlek strukturella beståndsdelar (~50-100nm) gör det omöjligt att samla in EDS data. I detta avseende var det av intresse att studera kompositionen av matris och dispersivananoprecipitater. Den erhållnananokompositstruktur är atypiska av de studerade HEAS och, i framtiden, kan sådana kompositioner användas som konstruktionsmaterial för olika tillämpningar.

 

Synthesis över Cast NiCrCoFeMn - (Ti-Si-B (C)) HEAS

 

framställning av gjutna HEAS förstärkt med kiselborid med användning av införandet av ett komplex modifierings baserad på Ti-Si -B (c) system i den gröna blandningen med metallotermisk SHS-metod studerades först. Huvudsyftet är att tillhandahålla en kontrollerad fas sammansättning och erhålla en given struktur bestående av HEA matris (Co-Cr-Fe-Ni-Mn) och stärka fällningar baserat på metall borider och silicider (Ti (Cr) C, Ti (Cr) B2, Ti5Si3, etc.). De flesta av de element som ingår i den studerade kompositionen är reaktiva och kan ha en ömsesidig påverkan på förekomsten av kemiska reaktioner under växelverkan av kompositionen i förbränningsvågen. Det börnoteras att NiCrCoFeMn HEA, även känd som Cantor legering, utgör grunden för det somnu kallas familjen HEAS och flerfasiga. Har det emellertid tidigare visat att NiCrCoFeMn legering, inklusive ett som framställts med användning av metallotermiskt SHS [33, 34], besitter låga hållfasthetsegenskaper [4]. Därför kan bildandet avnya strukturella element förbättra hållfasthetsegenskaperna hos heas av CO-CR-Fe-Ni-MN-systemet. I detta sammanhang har särskild uppmärksamhet ägnas åt att bestämma och testa de syntes regimer Co- Cr-Fe-Ni-Mn HEAS stärks av kiselborid hjälp av införandet av Ti-Si-B (C) komplex modifieringsmedel.

 22.png

33.png

 

SHS reaktion kan representeras med följande schema:

 44.png

A videoinspelning av förbränningsprocess av studerade kompositioner visas att, för α=0-8 vikt-%, den gröna blandningen kunde bränna och, som ett resultat, den gjutna förbränningsprodukter bildades. För α=6-8 viktprocent uppvisade emellertid de beredda proverna låg plasticitet och sprickades under slag. SEM studier av dessa legeringar avslöjat utfällningar av karbid- och boridfaser i massan av material, innefattande komplexa intermetalliska föreningar, som uppenbarligen är anledningen till den ökade sprödhet. Således kan vi dra slutsatsen att de kompositioner med α<6% är mer lovande för ytterligare undersökning.

 

För α<6% och en>30 g , tackor med tydlig fasseparation bildades. En ökning av α ledde till en märkbar minskning i förbränningshastighet (Fig. 4).

 

Vi känt att NiCrCoFeMn HEAS har en enda-phase struktur och besitter ökad plasticitet [3-6]. Införandet av α [Ti-Si-B (С)] i kompositionen av grönt blandning gör det möjligt att styra bildningen av kompositstruktur bestående av homogena matrisen baserat på HEAS och förstärka strukturella inneslutningar. Den kontrollerade tillsatsen av \"ljus\" -komponenter minskar densiteten av erhållna heas och ökar deras fysikesmekaniska egenskaper. Det samtidiga införandet av silicon och bor bidrar till en ökning av oxidationsbeständigheten för legeringar.

 55.png

 

 

i experiment på att ändra centrifugalaccelerationen inom området 20-70 g, var det optimala området av 65 ± 5 g för syntesen av legeringar av detta system fann. De ökade värdena på a (i jämförelse med tidigare studier) förklaras genom föreliggande av eldfasta komponenter såsom borider och silicider i kompositionen.

 

figure 5 visar det XRD-mönstret som är typiskt förnicrcofemn- (Ti-Si-B (c)). Legeringarna består endast av två faser: α-fe (BCC) och y-FE (FCC). XRD-analys avslöjade inga ytterligare faser. Tydligen var koncentrationen av strukturella fällningar under känslighetsgränsen för metoden. En ökning av det komplexa modifieringsinnehållet leder till en obetydlig förändring av fraktionerna av formade fasta lösningar.

 


\\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\ns erhållen med TI-Si-B (c) tillsats. Elementkartor (fig 7-9) avslöjadenya strukturella fällningar i matrisen. \\ N \\n \\n \\n \\n

Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • SHANGHAI CONLY VALVE CASTING CO., LTD
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top