Skärande tullar på kinesiska varor skulle hjälpa till att begränsa oss inflationen

Utgivningsdatum:2021-12-04

removing Tariffer på kinesiska varor kommer att underlätta historisk inflation i Förenta staterna, experter och handelsgrupps tjänstemän sade, som USA: s president Joe Biden har lovat att minska konsumentpriserna en högsta prioritet.

tariffs har varit ett"ineffective way"Att ta itu med handelstvister mellan världen' s bästa två ekonomier, Jacob Lew, ordförande för dennationella kommittén för oss-china, sade tisdagen och tillade det justnu,"with inflationen är ett problem, rullande ryggande tullar skulle faktiskt minska inflationen i Förenta staterna".

The kommittén tweeted budskapet från den tidigare amerikanska styrkan i onsdagen, med angivande,"eliminerande avgifter som åläggs varor under det värsta av handelskriget skulle hjälpa till att lindra inflationen i United Staterna"

s USA upplever sin högsta inflation sedannovember 1990. Inflationen uppgick till 6,2 procent i oktober, jämfört med den 2020 oktober på 1,2 procent, enligt konsumentprisindexet för US Department of Labor.

the Snabbaste uppstigningen i inflationen pånästan 31 år har uppmanat att Biden säger att"inflation gör Americaner Pocketbooks, och reversering av denna trend är en högsta prioritet för mig."Data bidrog också till ennedgång i hans offentliga godkännandebetyg.

Nwhile Biden ochnågra tjänstemän i sitt skåp har insisterat på att stigande energikostnader och försörjningskedjan har orsakat dennuvarande prisökningen, tror analytiker att de massiva taxorna, inrättas av Trump Administration, men fortfarande intakt under det första året av Biden&#

39; s administration, har spelat en roll.

-doug Barry, kommunikationschef för affärsrådet US&china, sade heftiga taxor på miljarder dollar#"39; Värde av varor från Kina"certainly

bidra till högre priser, tillsammans med andra faktorer.

""lyftning Dessa taxor skulle lägganedtryck på priserna under en tid då amerikanska konsumenter är upprörd om prisökningar, berättade för Kina Dagligen på onsdagen.

ccording till Barry var den andra tronjen av Trump Tariffs 10 procent på varor som Weren' t omfattade den initiala 25 procent tariffen. Men dessa varor inkluderade populära konsumentartiklar som smartphones och vissa hushållsapparater.

"Fnormer Treasury Sekreterare Lew sade att tarifferna bidrar till inflationen, men att det inte finnsnågot politiskt skydd för att lyfta dem. Faktum är att omslaget är en bristfällig politik som gör ont på amerikanska konsumenter, företag och bönder, säger han och tillade att avgifterna skulle lyftas för att ge lättnad till samma intressen."

removing tariffer på kinesisk import skulle sänka priserna men öppna Biden till republikanska kritiken för att visas

Soft"på Kina, rapporterade Bloomberg den 18november, inte om att vara svag mot Kina, sade Barry."it

"39; s om att vara stark till stöd för amerikanska hushåll och arbetstagare.&#"erica york, en ekonom med skattefogen"&39; s centrum för federal skattepolitik, sade att många faktorer är Bidra till stigande priser i USA, men det mesta av tullbördan överlämnades till konsumenterna.#"

Because tarifferna fortfarande är på plats, faller tullbördan i form av högre priser fortfarande på konsumenternanu,&York sade i ett mail.#

removing tariffer skulle vara ett relativt snabbt sätt att ge lite lättnad till amerikanska företag och konsumenter som står inför högre priser,"hon tillade."

us Trade Representant Katherine Tai sa I oktober skulle en avsnitt 301-uteslutningsprocessen startas för amerikanska företag.

"York sade att undantagsprocessen är som"a litet bandage på ett stort sår

, medan Barry sa att tullens undantag är

absolutelynödvändiga

om Det finns ingen annan tullavlastning.

""if Tariffer är skadliga för att utesluta en produkt eller verksamhet, Y är skadliganog att utesluta alla produkter eller företag genom att lyftas helt,"York sade."

The uteslutningsprocessen kan ofta leda till godtyckliga beslut som don

"39; t gör mycket ekonomisk mening, sade hon och lägger till det Det bättre sättet att ge lättnad är att bli av med tarifferna helt."

policyMakers bör titta på sätt för att underlätta belastningen på försörjningskedjor, företag och konsumenter, inte bara mitt i semestersäsongen men också framåt i De ekonomiska återhämtning-lämnande taxorna på plats, eller fördubblasner på dem, är felaktigt för den amerikanska ekonomin' s old,

hon berättade för Kina dagligen.

"gy Hufbauer, en senior och handelsexpert På Peterson Institute for International Economics i Washington sa att han uppskattade att den direkta effekten av att ta bort tarifferna skulle vara en betydande minskning i KPI.&#"The en

Time effekt av eliminering kan vara 1 procentenhet, förmodligen spridas över en År eller 18 månader, sade han.

Detta skulle vara en betydande kompensation till dennuvarande inflationstakten, som löper cirka 6 procent.

"However, från en politisk synvinkel, är Biden oroad över ansvaret för att vara-soft på Kina", ett starkare övervägande än Anti"inflation, enligt Hufbauer."

Jag förväntar dig att den dunka avsnittet 301 uteslutningsprocessen är långsam och liten. Inte mycket lättnad,"han sa."-The Tariffs kommer

definitely

Lägg till kostnaden för julköp. De passerar helt till mellanfirmor och så småningom konsumenter, och de gör det möjligt för konkurrerande inhemska företag att höja sina priser, sade han.""

'no tvivla på det, oavsett politiker kan säga,

Hufbauer tillade.""

"

Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Dongguan Haiteng Precision Machinery Co., Ltd.
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top