Definition och tillämpningsscenarier för bultar

Utgivningsdatum:2024-08-29

Bulten är en mekanisk del, med ett cylindrisk mutter med gängade fästelement. Genom huvudet och skruven två delar av en klass av fästelement, måste samarbeta med muttern, som används för att fästa anslutningen av två delar med ett genomgående hål. Denna form av anslutning kallas bultkoppling. Såsom muttern från bulten skruvasner, och kan göra de två delarna åtskilda, så bultanslutningen är en löstagbar anslutning.

Klassificering av bultar

Beroende på anslutningen av kraften kan kategoriseras i vanliga och brotschade hål. Enligt formen på huvudet finns det sexkantiga huvuden, runda huvuden, fyrkantiga huvuden, försänkta huvuden och så vidare. Bland dem är det sexkantiga huvudet det vanligaste. I allmänhet används det försänkta huvudet däre anslutning krävs.

Beroende på trådtyp kan de delas in i grova och fina tänder. Bultar är indelade i åtta grader efter deras prestationsnivå: 3,6, 4,8, 5,6, 6,8, 8,8, 9,8, 10,9, 12,9. Bland dem 8,8 årskurs eller högre (inklusive betyg 8,8) bultar gjorda av låga-kollegerat stål eller medium-kolstål och värme-behandlas, allmänt känd som hög-hållfasthetsbultar, 8,8 grad eller lägre (exklusive betyg 8,8) brukar kallas vanliga bultar.

Applicering av bultar

Bultar är verktyg som använder fysiken och matematiken för ett föremåls cirkulära rotation's lutande plan och friktion för att dra åt artefaktmekanismer gradvis.

Bultar är oumbärliga i det dagliga livet och industriell produktion, vilket visar den breda användningen av bultar. Tillämpningsområdet för bultar är elektroniska produkter, mekaniska produkter, digitala produkter, kraftutrustning och elektromekaniska produkter. Fartyg, fordon, vattenskyddsprojekt och till och med kemiska experiment används också i bulten. Hur som helst, det är många ställen som används för bultar. I synnerhet, såsom digitala produkter över användningen av precisionsbultar, DVD-skivor, kameror, glasögon, klockor, elektronik och andra mikro-bultar; TV, elektriska produkter, musikinstrument, möbler och andra allmänna bultar; som för teknik, konstruktion, broar, användning av stora bultar, muttrar; transportutrustning, flygplan, trolleybussar, bilar och så vidare för storleken på bultarna och användningen. Bultar är väldigt viktiga i industrin, så länge det finns industri på jorden är bulten alltid viktig.

Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Tianyi fastener mfg Co.,Ltd
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top