Allt du behöver veta om CNC -vändningscentra

Utgivningsdatum:2023-04-07

CNC Turning Machine1.png

Moderna CNC-maskinsvarvningscentraler har kommit långt från sin förfäder, den ödmjuka svarven. Med tillkomsten av datorkontroller och flera färdriktningar kan dessa fantastiska arbetshästar utföra svarvning och fräsning på en snabb och exakt maskin.

De är oumbärliga verktyg vi använder varje dag för att göra snabba prototyper och låga-volymproduktionsdelar i metall och plast. Låt oss ta en närmare titt på vad som gör dem så användbara.


Vad är CNC-svarvning?

Detta innebär att arbetsstycket vrids medan skärverktyget förblir stillastående. Denna typ av åtgärd gynnar tillverkning av runda och cylindriska former eftersom arbetsstycket ständigt snurrar.

Denna åtgärd skiljer sig i grunden från fräsning, däre arbetsstycket hålls stilla och det är skärverktyget som snurrar. Den typen av åtgärder är bättre för att göra fyrkantiga former, platta ytor, vinklar, fasar, kuggtänder och många andra geometrier. Svarvningscentralen kan kombinera funktionerna för svarvning och fräsning i en maskin, tack vare konstruktionen av tornet.

CNC Turning Machine2.png


Vad är tornet?

Tänk på tornet som en karusell, och på den karusellen är monterad en serie skärverktyg. Tornet roterar efter behov för att få stationära verktyg i position så att de kan arbeta på det roterande arbetsstycket.

Förutom att bara rotera för att lasta olika fräsar, rör tornet sig också fritt i sin egen X-Y-plan i förhållande till arbetsstycket. Det hjälper att visualisera det så här:

CNC Machining Turret.png

Skärare monteras på olika platser på tornet, några av dem i-linje med arbetsstycket och några av dem vinkelräta. När de använder "levande" verktygshållare kan de rotera på sina egna separata spindlar för att skära, slipa, borra etc.

 Tools of CNC Turning Machine.png

Sammantaget innebär dessa rörelsegrader att svarvcentret kan replikera många av funktionerna i den traditionella CNC-kvarnen samt en CNC-svarv.


Fördelar med CNC-svarvningscentret

1. Kontinuerlig produktion

En fördel med svarvningscentralen är att chucken och spindeln är ihåliga ner sin centrala rotationsaxel. Detta gör att ny råvara kan lastas in i chucken från spindelsidan med hjälp av automatiska stångmatare som vi har på Fifth Metal.

Continuous Production of CNC Turning.png

Med ett stångmatningssystem är produktionen kontinuerlig och därför kan stora volymer produceras mycket snabbt.

2. Turning Center kan användas för att göra fräsning

Komplexa runda eller cylindriska delar kräver ofta andra funktioner som endast fräsning kan ge, som kvadratiska-Avsnittade utskärningar eller vinklade ansikten. För att göra detta kan svarvcentret hålla arbetsstycket i ett fast läge medan ett levande verktyg utför den extra fräsfunktionen.

The Turning Center Can be Used to do Milling.png

3. Turning Centers behöver inte hålla fixturer

Eftersom arbetsstycket hålls av chucken monterad på spindeln behövs inga specialhållningsanordningar. Detta minskar uppsättningen-upp tider och sänker kostnader och komplexitet.

4. Verktyg är lätta att indexera

Indexering avser att tala om för datorn vare verktyget är i förhållande till arbetsstycket. Eftersom alla arbetsstycken är monterade på spindeln är deras placering känd och det är därför lätt att indexera ett verktyg i förhållande till denna punkt. Detta gör att-Snabbt och exakt.

CNC Turning Tools are Easy to Index.png

5. svarvning producerar utmärkta ytbehandlingar

Vid svarvning är skärverktyget i ständig kontakt med arbetsytan snarare än att "flisa" bort den som skulle hända vid fräsning. Detta ger en utmärkt yta som ofta inte kräver någon sekundär bearbetning.

CNC Turning Produces Excellent Surface Finishes.png


Hur hjälper det dig?

På grund av mångfalden av tjänster måste vi stödja snabb prototypning och låg-Vi hittar rätt utrustning och processer för att göra dina delar så snabbt och effektivt som möjligt. Ta reda på hur du kontaktar oss för en kostnadsfri offert.

Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Dongguan Fifth Metal Co., Ltd.
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
Dongguan Fifth Metal Co., Ltd.

Jobbtitel: Project Manager

Avdelning: Engineer

Företagets telefon: +86 0769-86651595

E-post: Kontakta oss

Mobiltelefon: +86 15322401809

Hemsida: fmmachining.sweb2b.com

Adress: 8# 1st Road of Xiangxi Gongye, Shipai Town, Dongguan, China 523000

Smart telefonklocka, Bluetooth-klocka
Full skärm smart telefon
Vardagsrum super cool fisk tank
Kvinnors Ultra Long Sexiga Ögonfransar
Näringsrik Super Vitamin C Juice Drink
Bekväm utomhusbord
Ultra-smart färgskrivare
Utomhus stor fläkt
Premium rött vin
Ultra liten liten USB-lagringsdisk
top