Hur man säkerställer inomhusluftkvalitet på vintern?

Utgivningsdatum:2021-06-28

Winter, som vädret blir kallare, för att hålla varmt, förutom konventionella uppvärmningsanläggningar, kommer människor också att använda luftkonditionering, värmefläkt och annan värmeutrustning för att säkerställa temperaturen på rummet. Om emellertid inomhus temperaturen är för hög, kommer dock kraftig hastighet för formaldehyd och andra ämnen att öka kraftigt. Hur kan vi säkerställa god inomhusluftkvalitet på vintern? Med tanke på de problem som ägs av ägarna sade den person som ansvarar för kontoret för Shanxi Interior Decoration Association attnär det gäller inomhusluftkvalitet på vintern är den mest effektiva lösningen att öppna fönstren för ventilation och hålla rummet rent .
ai.jpg

choose rätt tid för fönsterventilation på vintern
many Människor tror att temperaturen är låg på vintern och volatiliseringen av skadliga gaser är långsam, så föroreningen hemma bör vara mindre. Faktum är att inomhusluftkvaliteten är sämre på vintern än i andra årstider. I allmänhet är utomhusluftkvaliteten bättre än luftkvaliteten, ofta öppna fönster för ventilation kan låta den smutsiga luften flyta bort, och det är svårt för virus och bakterier att odla och reproducera. Med undantag för vädret med dålig utomhusluftkvalitet kan fönsterventilation effektivt minska inomhusluftsföroreningsindexet vid andra tillfällen.
in urban atmosfärisk miljö, det finns två föroreningar och två relativt rena dalar på en dag. Föroreningstoppen är runt soluppgången och på kvällen, och den relativt rena tiden är cirka 10:00 och 3 pm. När det är relativt ren kan korrekt öppning av fönster upprätthålla fräschheten hos inomhusluften.
&OF kurs, det är inte att ju fler fönstren öppnas, desto bättre. Eftersom frekvent öppning av fönster på vintern kommer att slösa energi och påverka komforten hos inomhustemperaturen. Därför måste vi behärska antalet fönster och tiden för öppningen varje gång. Fönsteröppningen kan vara kortare om rummet är litet, det finns vind ute och huset är transparent frånnorr till söder. Fönsteröppningstiden kan vara längre om rummet är stort, det finns ingen konvektiv ventilationsstruktur, det finns ingen vind ute eller temperaturskillnaden mellan inomhus och utomhus är liten. Om det är haze och sandstorm väder, försök att inte välja fönsterventilationen. Om ditt sovrumsfönster är direkt mot vägen, är damm och förorening relativt mer, försök att välja i den låga toppdelen av trafik, mindre bilarnär fönstret ventilation.#
au.jpg&39; t Ventilera Detnya huset för länge varje gång#
the personen sade att om ditt sovrum är ennyinredd, väljer du en varm eftermiddag för ventilation på vintern, och ventilationstiden bör inte Var för lång varje gång. Eftersom formaldehyden och annan kemisk förorening inyinredda hus och möbler måste vara mer än 20 ℃ för att effektivt volatilisera, så på vinternnär inomhus- och utomhustemperaturen är relativt låg, kan långterm ventilation inte eliminera dekoration och möbelförorening och Rening av luften, tvärtom, det kommer att göra väggfärgen som inte är torr efter dekoration lätt att frusna, vilket resulterar i att väggen efter fjäderytan missfärgning, trämärfärg försämring och till och med pulverisering.&#-in tillägg till Ovanstående fönster för att minska luftföroreningar inomhus är det också mycket viktigt att säkerställa inomhusrenlighet. Till exempel ska radiatorn rengöras ofta för att säkerställa renlighet, för om det är damm på radiatorn är det lätt att avdunstas i luften med temperaturens ökning, vilket resulterar i ökningen av damminnehållet i inomhusluft, vilket är skadligt till människors hälsa. Samtidigt, i inomhusrengöringen, bör vi också uppmärksamma användningen av lämpliga metoder. Till exempel ska golvet rengöras med en dammsugare så långt som möjligt, och sedan ska bordet och golvet torkas efter att trasen och moppen är våta. När du klappar damm eller täcke på kläderna är detnödvändigt att gå utomhus för att klappa, för att inte höja inomhusdammet igen.
-nindoor befuktning bör vara lämplig på vintern
in vinter, många Människor känner sig torra halsen och hosta lättnär de vaknar på morgonen, vilket orsakas av den relativt låga fuktigheten i rummet. Även om luftfuktigheten är för hög, lätt att orsaka inomhusluftsföroreningar upplösta i vattenånga,negativa mot människors hälsa. Men om fuktigheten är för låg och rummet är för torrt, kommer det att förvärra dammfenomenet och göra människor lätt att fånga eld. Därför är inomhusfuktningnödvändig på vintern.


H款家人.jpg+

\\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\nin till att använda luftfuktare kan traditionella fuktningsmetoder också antas, till exempel att lägga ett bassäng av vatten i huset för att göra vattnet att avdunsta, torkarnågra våta kläder och handdukar inomhus och placera vissa fuktade växter inomhus. Villkorliga konsumenter kan också sätta en luftrenare hemma. Det är värt attnotera attnär de använder luftrenaren på vintern, kontrollerar de ofta den interna renligheten hos luftrenaren och filterets status och byt ut filtret i tid för att undvika sekundärförorening. Dessutom rekommenderas luftrenaren att användas kontinuerligt och inte intermittent. \\ N \\n \\n \\nThe mini-skrivbord Ashtray renare producerad av Aiyiyi-tekniken integrerar askkoppen med luftrenaren. Det aktiverade kolkompositfilterelementet \\ N högkoncentrationnegativ jon dubbelrening kan ge dig ett friskt grönt utrymme. Du kan använda det oavsett om du är på kontoret eller hemma. Välj det för Spring Festival Gift! \\ N \\n

Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Huizhou Aideyi Electronic Technology Co. , Ltd.
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top