Så här upprätthåller du CNC-verktyg

Utgivningsdatum:2021-09-07
Nyckeln till förebyggande underhåll av CNC-maskinverktyg är att stärka dagligt regelbundet underhåll. Underhållet omfattar dagligt, veckovis, månadsvis, kvartalsvis och halvtannual kontroller. Det förebyggande underhållet av CNC-bearbetningsmaskinverktyg är följande:

-


1. Daglig inspektion av CNC-verktygsverktyg

 

its Huvudprojekt inkluderar hydrauliskt system, spindelmörjningssystem, järnmörjningssystem, kylsystem och lufttryckssystem. Dagliga kontroller är baserade pånormala förhållanden för varje system. När exempelvis testar processen i spindelmörjningssystemet, ska strömlampan vara på och hydraulpumpen ska körasnormalt. Om strömlampan inte kommer på, ska spindeln förbli i ett stoppat tillstånd och kontakta den mekaniska ingenjören. Gör reparationer.

 

 

2. Veckovis inspektion av NC-maskinverktyg

 

its Huvudobjekt är maskinverktygsdelar och spindelmörjningssystem, veckokontroll bör vara korrekt, i synnerhet maskinverktygsdelar ska avlägsnas järnfiler och extern skräp.

 

n

-

3. Månadskontroll av NC-maskinverktyg 

mainly kontrolleranätaggregatet och lufttorken. Undernormala förhållanden är dennominella strömförsörjningsspänningen 180 220 volt och frekvensen är 50 Hz. Om det finnsnågon abnormitet, ska den mätas och justeras. Lufttorkare ska tas bort en gång i månaden, rengöras och monteras.

&#

4. Kvartalsvis inspektion av CNC-maskinverktyg

 

-Kvartalsvisa inspektionen utförs huvudsakligen från tre aspekter: maskinbädd, hydrauliskt system och spindelmörjningssystem. Till exempel,när du kontrollerar sängen, beror det på huruvidanoggrannheten ochnivån på vredet uppfyller kraven i handboken. Om det finnsnågot problem, kontakta den mekaniska ingenjören omedelbart. Om det finns ett problem med inspektionen av hydraulsystemet och spindelmörjningssystemet, byta

101; 60L och 20Lny olja respektive rengör dem. 

5. Semi annual inspektion av CNC-maskinverktyg

 

&#

 

 

kan ett halvt år, det hydrauliska systemet, spindelmörjningssystemet och x-axeln av maskinen inspekteras. Om det finnsnågra problem, ska den ersättas med enny olja och sedan rengöras. Efter att ha varit fullt bekant med och mastera kunskapen om förebyggande underhåll måste vi också ha en djupare förståelse ochnödvändig behärskning av orsaken och behandlingen av onormala fenomen i oljetryckssystemet. När oljepumpen inte sprider olja är trycket onormalt och det är buller, vi borde veta vad den främsta anledningen är och vad motsvarande lösning är.


Den orsaker och behandling av Onormala fenomen i oljetryckssystemet bör förstås från tre aspekter: \\n \\n \\n \\n \\n (1) De främsta orsakerna till att oljepumpen inte injicerar olja kan innefatta låg bränsletanknivå, oljepump bakåt, låg hastighet , hög oljeviskositet, låg oljetemperatur, filterblockering, sugrörsvolymen är för stor, oljeinloppsugning, axel och rotorskada etc. Det finns motsvarande lösningar för de huvudsakliga orsakerna, såsom tankning, bekräftelsemärken, byt \\n \\n \\n \\n N101; mentnär pumpen är omvänd, etc. \\n \\n \\n \\n \\n (2) Onormalt tryck betyder att trycket är för högt eller för lågt. Det finns många huvudorsaker, såsom felaktig tryckinställning, dålig spoleverkan av tryckreglerventil, onormal tryckmätare, läckage av oljetryckssystem och så vidare. Lösningar inkluderar demontering och rengöring enligt specifika tryckinställningar, ersätternormala mätare och kontrollerar varje system i sin tur. \\ N \\n \\n \\n \\n (3) Buller genereras huvudsakligen av oljepump och ventil. När ventilen har buller är orsaken att flödet överstiger dennominella standarden, ska flödet justeras på lämpligt sätt. När oljepumpen har brus, finns det många skäl och motsvarande lösningar, såsom hög viskositet och låg oljetemperatur, lösningen är att förbättra oljetemperaturen; När det finns bubblor i oljan ska luft släppas från systemet. \\ N \\n \\n \\n

Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • DONGGUAN KODI PRECISION TECHNOLOGY CO.,LTD
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top