Termistors roll

Utgivningsdatum:2022-07-15

1. Mät temperaturenAS En temperaturmätningstermistorsensor är i allmänhet enkel i struktur och låg i pris. Termistorer utan yttre skyddande beläggning kan endast användas på torra platser; Försluten termistor är inte rädd för fukt erosion och kan användas i hårda miljöer. Eftersom motståndsvärdet för termistorsensorn är stor kan motståndet och kontaktmotståndet för dess anslutningstråd ignoreras. Därför kan termistorsensorn användas vid fjärrtemperaturmätningen av tusentals meter, och mätkretsen är mestadels bro.

2. Temperaturkompensationtermistorsensorn kan kompensera fuktigheten hos vissa komponenter i ett visst temperaturområde. Till exempel är den rörliga spolen i mätarhuvudet på den rörliga spolen lindad av koppartråd. När temperaturen ökar ökar motståndet och orsakar temperaturfelet. Därför kan termistorn mednegativ temperaturkoefficient i slingan på den rörliga spolen parallellt med Mangano-coppertrådmotståndet och sedan anslutas i serie med den kompenserade komponenten för att kompensera felet orsakat av den interna temperaturförändringen .

3. Överhettningsskyddoverheat -skydd är uppdelat i direkt skydd och indirekt skydd. För små ström tillfällen kan termistorsensorn vara direkt ansluten till belastningen för att förhindra överhettning av skador för att skydda enheten, vid storanuvarande tillfällen, kan användas för att skydda reläer, transistorkretsar etc. till exempel en mutant termistorsensor är inbäddad i statorlindningarna på en motor och ansluten i serie med ett relä. När motorn är överbelastad ökar statorströmmen och orsakar värme. När temperaturen är större än mutationspunkten kan strömmen i kretsen ändras frånnågra tiondelar av en milliampere tillnågra tiotals milliampere, så reläåtgärden, för att uppnå överhettning.

\\ \\ \

4. Mätning av vätskenivånNär en viss uppvärmningsström appliceras på NTC -termistorsensorn kommer dess yttemperatur att vara högre än den omgivande lufttemperaturen och dess motståndsvärde är litet. När vätskan är högre än installationshöjden tar vätskan bort sin värme, så att temperaturen sjunker och motståndsvärdet stiger.n

Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • GUANGDONG XINSHIHENG TECHNOLOGY CO.,LTD
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top