Egenskaper av Ni Base Superaloys

Utgivningsdatum:2021-06-28

creep briststyrka Det är väl angivet genom att krypen-rupture-life/gamma-prime-fraction tomter är olika för varje serie legeringar men varje serie kommer sannolikt att ha maximal inärheten eller mer än 75 volym %. Det innebär att det krypande brottslivet beror delvis på fast lösningshärdning och delvis på gamma-primenederbördshärdning. Den maximala fasta lösningshärdningen ska uppnåsnär CR i gamma-Prime är substituerad med W och TA. Dessutom ska gamma-prime-fraktion erhållas för den maximala utfällningshärdningen. I vissa NI-bassuperlokeringar kan gamma-prime-fraktion i faktiska legeringar vid 1000 ºC vara mindre än den som är konstruerade. 

 tensilegenskaper Dragfastigheter vid 900 ºC observerades för den provetlösning som behandlades under olika förhållanden genom en åldrande behandling. Självklart variationerna är väl approximerade med linjära--funktioner av gamma prime-fraktion. Resultat som erhållits från andra serier av legeringar har visat att linjäriteten håller i intervallet 50 till 80 volymprocent gamma-prime-fraktion, vilket skiljer sig från fallet med krypbrottstyrka. Effekt av lösningstemperatur är också linjär. En högre lösningstemperatur ger en högre utbytesstyrka. Ju lägre lösningstemperaturen är desto större är dragförlängningen, men denna tendens upphör att fungera under en viss temperatur; Lösning Behandling under 1080 ºC gav ingen fördel effekt på dragkraft. För effekterna av fast lösning ochnederbördshärdning är klart W den mest effektiva i fast lösningshärdning, medan TA, som är en gammaPrime-tidigare är mindre effektiv än W som ett fast lösningshärdningselement.

 

  

Hot korrosionsbeständighet ----hot korrosionsbeständighet utvärderades av smältprov, hålla en bit av legering (6 8 mm i diameter och 35 mm i höjd) i en saltblandning (Na2S04

25% NaCl) öppen för luft vid 900 ºC under 20 timmar. Motståndet specificerades kvantitativt med metallförlust efter att alla vågar avlägsnats. Morfologiskt klassificerades den heta korrosionen i tre typer; Typ I: Korrosionsskikt bestående av CR-sulfid, Ni-sulfid och porös oxid, typiii: Korrosionsskikt av tunn tätt Cr2O3 med en liten eller ingen mängd sulfid i matris, typ III: Korrosionsskikt bestående av tre lager av oxider, Cr2O3, TiO2, och Al2O3 från utsidan till insidan med en liten mängd Cr Rich sulfid dispergerad i matris. En regressionsanalys utfördes över 42 legeringar som gav typ I-korrosion. Resultaten visade att HF dopades och en hög Cr och Ti-innehållande legering, som är mest föredraget i gamma

Prime utfällningshärdningslegeringar, medan tillsatsen av W, TA eller Mo, som är väsentliga för ökning av hög temperaturstyrka, är Extremt skadligt för den heta korrosionen.

\\n \\n \\n \\n

Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Shanghai LANZHU super alloy Material Co., Ltd.
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
Shanghai LANZHU super alloy Material Co., Ltd.

Jobbtitel: Product manager

Avdelning: Market Department

Företagets telefon: +86 021-59150215

E-post: Kontakta oss

Mobiltelefon: +86 13817160919

Hemsida: lanzhusuperalloy.sweb2b.com

Adress: No. 2800 Caoxin Road, Xuhang Town, Jiading District, Shanghai

Smart telefonklocka, Bluetooth-klocka
Full skärm smart telefon
Vardagsrum super cool fisk tank
Kvinnors Ultra Long Sexiga Ögonfransar
Näringsrik Super Vitamin C Juice Drink
Bekväm utomhusbord
Ultra-smart färgskrivare
Utomhus stor fläkt
Premium rött vin
Ultra liten liten USB-lagringsdisk
top