Termoelastiska egenskaper och C'-solvus temperaturer av single-kristall Ni-bas superlegeringar (2)

Utgivningsdatum:2021-06-28

Detnuvarande arbetet undersöker hur mycket stora (erbo/1 vs./15) och små (tre erbo/15-varianter) variationer i legeringskomposition påverkar deras termoelastiska egenskaper. Första målet: Jämförelsen av två olika legeringar (stor variation i legeringskompositioner) hjälper i den övergripande strävan att röra sig mot en superlegering enda-crystal teknik, where dyra och strategiska legeringselement såsom Re, vilka är kända för att tillhandahålla en hög kryphållfasthet, är ersäte d av andra element utan att äventyra den mekaniska hållfastheten. Elastiska och krypa egenskaper är båda viktiga i detta avseende. Det har föreslagits att detta kan uppnås genom att ökanivåerna av MO, Ti och W [34]. Vidare behövs elastiska koefficienter i hög-Temperature-teknik för att designa komponenter, vilket måste motstå termisk trötthetsladdning. Därför görs en ansträngning i detnuvarande arbetet för att mäta elastiska koefficienter. Andra målet: En detaljerad förståelse av rollen som enskilda legeringselement kan endast erhållas,när effekten av ett visst element studeras. Jämförelsen av de tre erbo/15-varianterna bidrar till i detta avseende. Tredje målet: I synnerhet är potentialen för hög-resolution dilatometri som ett förfarande för bestämning av hög C-solvus temperaturer&undersökt. För detta ändamål jämför vi experimentella resultat för C-solvus temperaturer erhållna med hög-&temperatur dilatometri med teoretiska termokalc beräkningar [35]. Kvaliteten på ThermoCalc förutsägelser bedöms genom att jämföra dess förutsägelser för de kemiska kompositionerna enligt cand c-phases erhölls med användning av 3D-atom sond tomog-&raphy (3D-ATP) [36] och transmissionselektronmikroskopi (TEM) [32 ]. Att etablera höga-resolution mätningar av termisk expansion som ett förfarande för bestämning c-solvus utgör en betydande pro-&gress i superlegeringsteknik.

 2.png

resultaten diskuteras i ljuset av tidigare arbete publiceras i litteraturen. Områden, som kräver ytterligare forskning, är markerade.

/Material, experiment och metoder material: I detnuvarande arbetet undersöks fyra material. Derasnominella kemiska kompositioner är listade i tabell 1. Erbo-1 är en CMSX&4-typ av legering, detaljer om bearbetning, multipel steg värmebehandling och mikrostruktur har publicerats#/-101; [32, 33, 36, 37]. Erbo-15 är en låg-density refree single-crystal Ni/base Superalloy, som har utvecklats av Rettig et al. [34] Använda ennumerisk termodynamisk multi/criteria optimeringsmetod. I föreliggande arbete, jämför vi Erbo/15 med två magrare Erbo-15 varianter, vilka innehåller mindre W och mindre Mo (Erbo/15-W och Erbo/15-MO). Värmebehandlingsdetaljerna för de fyra undersökta legeringarna presenteras i tabell 2. Medan Erbo/1 var värme-behandlad av Doncasters precisionsgjutning i Bochum utfördes värmebehandlingarna hos Erbo15-varianterna i en anpassadbuilt vakuumvärmebehandlingsugn från Carbolite Gero av typ LHTM //100-200/16 1g. Detaljerad information om värmebehandlingsförfarandet dokumenteras i [32] och [36]. Elektronprobemikroanalys (EPMA) utfördes med användning av en elektronprobe mikroanalyzer SX 50 för Erbo/1 och en fältutsläppselektronmikroprock av typ SXFIVEFE för ERBO-15 och dess två derivat, båda från Cameca. Det är välkänt att legeringselement av SXS under stelning kan variera i sina tendenser att partitionera till dendritiska och interdendritiska regioner. Figur 1 visar fördelningarna av elementen Al, Ti, Mo och W i mikrostrukturen hos Erbo-15 i somcast tillstånd (övre raden, Fig. 1 a-d) och efter homogenisering värmebehandling (undre raden, fig. 1e-h). Den undre raden av fig 1 visar att den stora

scale kemisk heterogenitet, associerat med skilje tendenser legeringselementen under stelning, kan sänkas under homogeniseringssteget (tabell 2).; Det försvinner emellertid inte helt som kan ses för w i fig. 1h. Svepelektronmikroskopi (SEM) undersökningar utfördes med användning av en Leo Gemini 1530 SEM från Carl Zeiss AG utrustad med en fältemissionskanon (FEG) som arbetar vid 12 kV och en inlens detektor (arbetsavstånd: 4,5 mm, bländare: 30 mm).

    3.png

\\n \\n

Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Shanghai LANZHU super alloy Material Co., Ltd.
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
Shanghai LANZHU super alloy Material Co., Ltd.

Jobbtitel: Product manager

Avdelning: Market Department

Företagets telefon: +86 021-59150215

E-post: Kontakta oss

Mobiltelefon: +86 13817160919

Hemsida: lanzhusuperalloy.sweb2b.com

Adress: No. 2800 Caoxin Road, Xuhang Town, Jiading District, Shanghai

Smart telefonklocka, Bluetooth-klocka
Full skärm smart telefon
Vardagsrum super cool fisk tank
Kvinnors Ultra Long Sexiga Ögonfransar
Näringsrik Super Vitamin C Juice Drink
Bekväm utomhusbord
Ultra-smart färgskrivare
Utomhus stor fläkt
Premium rött vin
Ultra liten liten USB-lagringsdisk
top