Termoelastiska egenskaper och c'-solvustemperaturer för superlegeringar med en kristall Ni-bas (3)

Utgivningsdatum:2021-03-12

Figur 2 presenterar SEM-mikrofotografier av de åtta materialtillstånden, som beaktades i detta arbete. De fyra tillstånden-castmaterial presenteras i den övre raden i fig. 2. Det fullständigt värmda-behandlade materialtillståndet efter den sekundära åldringsbehandlingen (tabell 2) visas i dennedre raden i fig. 2.

 Överföringselektronmikroskopi (TEM) användes för att analysera den lokala legeringskemin för de två faserna i c/c-mikrostrukturen. TEM utfördes med hjälp av en&JEOL JSM-6490 (för ERBO/1) och en Tecnai G2 F20 från FEI (för ERBO/15 och dess derivat), båda utrustade med en FEG som arbetar vid 200 kV och ett EDAX-analyssystem. Förfarandet, som användes för att mäta faskompositioner i de tre ERBO/15-varianterna, illustreras i Fig. 3. Bilden i mitten av Fig. 3 visar ett STEM-mikrografi taget i @ [riktning (multipel strålkontrast). EDX-spektra togs vid fem c-kanalpositioner (1–5, som indikerat) och i mitten av de fyra intilliggande c-partiklarna (positionerna 6-9). Varje EDX&-spektrum registrerades med en elektronstrålediameter 10nm under en tidsperiod på 60 s. Kompositioner beräknades med hjälp av EDAX-algoritmen. Värdena för de två faserna erhölls som medelvärdet för de fem kanalmätningarna (analyspunkterna 1 till 5) och de fyra partikelmätningarna (analyspunkterna 6 till 9). Exempel på EDX-spektra för cross c-channel (i orange, position 1) och för upper höger c-partikel (i grönt, position 7) visas&till vänster och höger diagram som anges.

För jämförelse använder vinågra av de lokala sammansättningsresultaten som rapporterats av Parsa et al. [36], som erhölls av en lokal elektrodatomsond (LEAPTM 3000X HR, Cameca Instruments) i spänningsläge vid en provbastemperatur på * 65 K.   

Resonant ultraljudsspektroskopi (RUS): I det aktuella arbetet bestämdes elastiska styvhetskoefficienter som en funktion av temperaturen med hjälp av resonans ultraljudsspektroskopi (RUS), t.ex. [38, 39]. Exakt 100 [orienterade kuboidprover av måldimensioner på ca 8 9 7 x 6 mm3-=336 mm3 erhölls genom att kombinera Laue-orientering med gnisterosionsbearbetning som beskrivs i [40]. I detnuvarande arbetet gjordes RUS-mätningar för ERBO/15 och dess varianter. Som jämförelse hämtades data för ERBO/1 från arbetet från Demtro¨der et al. [41]. Alla provdimensioner anges i tabell 3. För alla prover som testats i föreliggande arbete var det god överensstämmelse mellan geometriska densiteter qG (beräknat från provvikter och volymer) och densiteterna bestämda med flytkraftsmetoden qB (tabell 3). Goda ytskvaliteter fastställdes genom slipning och polering av diamantplattor.

   I Fig. 4a, I Fig. 4a visas ett typiskt RUS-prov fastspänt mellan två keramiska stavar och \\ mätvärme inärheten. Under experimenten var termoelementet inte fäst vid provet utan mycketnära. Prov och den relevanta delen av termoelementet var i temperaturkonstantzonen i ugnen.

6.png7.png8.png


För den experimentella bestämningen av resonansfrekvenser används fritt vibrerande prover. De experimentellt erhållna resonansfrekvenserna är relaterade till de tre oberoende elastiska styvhetskoefficienterna c11, c12 och c44 för pseudokubisk kristall [38, 39, 41]. För datainsamling användes en inbyggd RUS-apparat-house. Systemet bestod av en frekvensresponsanalysator (typ FRA5087 från NF Corporation) i kombination med en hög-hastighet- amförstärkare (typ BA4825 från NF Corporation) för signalgenerering och detektion. Experimenten utfördes i temperaturområdet från 100 till 673 K med användning av en Netzsch-ugn med låg temperatur och en kaskad temperaturregulator (typ 2704 från Eurotherm). Resonansspektra för proverna registrerades i intervallet från 150 till 1000 kHz. När det gäller ERBO1, Demtro¨der et al. [41] studerade de elastiska egenskaperna i 50 K steg mellan rumstemperatur och 1273 K. ERBO-15-varianterna av det aktuella arbetet undersöktes i 10 K steg mellan 100 och 673 K.//

9.png

 10.png

Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Shanghai LANZHU super alloy Material Co., Ltd.
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
Shanghai LANZHU super alloy Material Co., Ltd.

Jobbtitel: Product manager

Avdelning: Market Department

Företagets telefon: +86 021-59150215

E-post: Kontakta oss

Mobiltelefon: +86 13817160919

Hemsida: lanzhusuperalloy.sweb2b.com

Adress: No. 2800 Caoxin Road, Xuhang Town, Jiading District, Shanghai

Smart telefonklocka, Bluetooth-klocka
Full skärm smart telefon
Vardagsrum super cool fisk tank
Kvinnors Ultra Long Sexiga Ögonfransar
Näringsrik Super Vitamin C Juice Drink
Bekväm utomhusbord
Ultra-smart färgskrivare
Utomhus stor fläkt
Premium rött vin
Ultra liten liten USB-lagringsdisk
top