Termoelastiska egenskaper och c’-solvustemperaturer för superlegeringar med en kristall Ni-bas (5)

Utgivningsdatum:2021-03-18

Resultat Elastiska egenskaper: De elastiska styvheterna hos pseudosle-kristall ERBO/15 och dess varianter som erhållits med RUS-metoden vid rumstemperatur presenteras i tabell 4. För jämförelse har data för ERBO/1 från litteraturen [41] har lagts till. Dessutom har de elastiska överensstämmelserna sij beräknats med hjälp av förhållandena, som håller för material med kubisk symmetri.

8.png

Den riktade Youngs eller elastiska modul E är lika med det inversa av den längsgående effekten av elastiska efterlevnad. Med riktning av intresse u=u1e1? u2e2? u3e3, vare ei beskriver grundvektorerna för ett kartesiskt referenssystem och ui är riktning cosinus, E-modulerna för selekt ed kubiska riktningar erhålls av:

9.png

Valda värden är presenteras i tabell 4.

Temperaturberoendet hos de elastiska styvheterna visas i fig. 6. Mellan 100 och 673 K minskar c11, c12 och c44 kontinuerligt med ökande temperatur med cirka 8,5%, 6% och 13%. Temperaturkoefficienter för cij som bestäms av linjära approximationer till experimentella data i temperaturområdet 273–673 K ges i tabell 4. För att beskriva temperaturberoendet för E-modulerna i de kristallografiska riktningarna \\\\ 100 [, \\\\ 110 [och \\\\ 111 [, motsvarande E \\\\ uvw [data approximerades över hela det undersökta temperaturintervallet med andra ordningspolynom av typen:

10.png

Motsvarande parametrar och deras standardavvikelser som härrör från kovariansmatrisen för den fullständigt konvergerade passningen ges i tabell 5. Som ett exempel är värden för E \\\\ 100 [av ERBO/1 (data från [41]) och ERBO/15-varianter (detta arbete) visas i fig. 6d. Dilatometriska resultat: Värmexpansionsresultat för de fyra undersökta superlegeringarna presenteras i fig. 7 och 8. De experimentella stamkurvorna eth-=f (T) kännetecknas av väl reproducerbara förändringar i lutning vid höga temperaturer. Detta blir särskilt tydligtnär värmeutvidgningskoefficienterna at=f (T) ritas som en funktion av temperatur. Dessa kurvor uppvisar ett skarpt maximum av den termiska expansionskoefficienten vid höga temperaturer. I fig. 7 visas värmestammar och värmeutvidgningskoefficienter för den-kastade och fullständigt värmda-behandlade ERBO/15-W.

11.png

12.png

ERBO/15-W visas. Det kan ses att toppositionerna för T \\ (T) för de-gjutna och värmebehandlade materialen ärnära, topptemperaturen för det värmebehandlade materialet är bara 12 K högre än för det-gjutna materialet. ERBO-1 undersöktes i värmetillståndet. När det gäller ERBO-15-varianterna analyserades as/cast-materialtillståndet. ThermoCalc-förutsägelser och legeringskompositioner: ThermoCalc användes för att beräkna jämviktsfasfraktioner för alla undersökta legeringar, baserat på de kemiska legeringskompositionerna i tabell 1. Dessa presenteras som en funktion av temperaturen i fig. 9. Medan i ERBO-1 tre termodynamiskt stabila TCP/faser (l-, r/och R-fas) bildas vid jämvikt, endast l-fas bildas i ERBO15 och dess derivat. Med ökande temperatur minskar TCP- och c-fasfraktionerna medan frac--tion av c-fas ökar. I Tabell 6 listas de beräknade solvustemperaturerna (Tsolvus), solidus (Tsolidus), liquidus (Tliquidus) tillsammans med c-fas&-fraktionerna vid 873 K och 1323 K från de kurvor som presenteras i Fig. 9. Det blir uppenbart att särskilt den beräknade c-solvustemperaturen-för ERBO&1 är cirka 50 K högre än solvustemperaturerna för ERBO-15 och dess derivat. Även om de beräknade solidustemperaturerna är ganska lika är likvidustemperaturen för ERBO&1 den högsta av alla fyra legeringar. Dessutom är den beräknade c/fasfraktionen/fV c/vid 873 K (74 vol.%) Och 1323 K (56 vol.%) Den högsta i fallet med ERBO-1. När Mo- eller W-innehållet i ERBO&15 reduceras (balanseras av en ökning av Ni) minskar den beräknade solidus- och liquidus-temperaturen. Minskningarna resulterar i högre c&fasfraktioner vid 873 K (/? 1 vol%) men lägre c/fasfraktioner vid 1323 K (-&3 vol.%).-&-

Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Shanghai LANZHU super alloy Material Co., Ltd.
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
Shanghai LANZHU super alloy Material Co., Ltd.

Jobbtitel: Product manager

Avdelning: Market Department

Företagets telefon: +86 021-59150215

E-post: Kontakta oss

Mobiltelefon: +86 13817160919

Hemsida: lanzhusuperalloy.sweb2b.com

Adress: No. 2800 Caoxin Road, Xuhang Town, Jiading District, Shanghai

Smart telefonklocka, Bluetooth-klocka
Full skärm smart telefon
Vardagsrum super cool fisk tank
Kvinnors Ultra Long Sexiga Ögonfransar
Näringsrik Super Vitamin C Juice Drink
Bekväm utomhusbord
Ultra-smart färgskrivare
Utomhus stor fläkt
Premium rött vin
Ultra liten liten USB-lagringsdisk
top