WTO:s webbinarm utforskar vägen framåt för hållbar handel efter COVID-19

Utgivningsdatum:2020-06-06

Handeln och WTO har en viktig roll att spela när det gäller att styra den global a återhämtningen mot en hållbar kurs för världens välfärd 8217; befolkningen och planeten i kölvattnet av COVID-19-krisen, sade talare vid en 4-juni-webbinar organiserad för att markera Världsmiljödagen.Efterdyningarna av pandemin ger en möjlighet att återuppliva arbetet så att handelspolitiken bidrar till att skapa grönare och mer motståndskraftiga ekonomier, sa de.



Att skydda planeten är ingen lyx.Det är nödvändigt.COVID-19-pandemin har med rätta riktat vår uppmärksamhet mot hälsokrisen, tillsammans med dess enorma social a och ekonomiska effekter, 82221; WTO:s generaldirektör Roberto Azevliv234;, sade i ett videomeddelande till den online-händelse som sammankallats av ordföranden för WTO:s kommitté för handel och miljö (CTE), Tchad ambassadör Blackman från Barba, med stöd avWTO:s sekretariat.

Ökade påfrestningar på miljön gör våra samhällen sårbara för naturkatastrofer, resursbrist och sjukdomar.Och vi vet att det är de fattigaste som lider mest.I själva verket är ett kollektivt svar på handeln som främjar hållbarhet, delaktighet och motståndskraft vad denna kris kräver, 8221sade GD Azev234;.Hans fullständiga kommentarer är tillgängliga.   Här.

De goda nyheterna är att vi inte börjar från noll, sade ambassadör Blackman.

Före pandemin har CTE redan fungerat som ett globalt forum för att främja ett globalt samarbete om hållbar handel genom att diskutera WTO:s medlemmar och35;39; politik för att upprätta cirkulära ekonomier, ta itu med föroreningar av plast och undanröja handelshinder för miljövaror och tjänster.Ambassadör Blackman uppmanade WTO:s medlemmar att intensifiera den politiska dialogen, stärka ansträngningarna för att få handelspolitiken att stödja hållbarhet och undersöka kreativa sätt att göra handeln mer motståndskraftig mot växande miljörisker.

Vi måste hålla farten uppe i utskottet.Det sägs alltid att vi aldrig ska slösa bort en bra kris.Jag tror verkligen att COVID-19 ger oss möjlighet att utnyttja allt vi har försökt uppnå under ett antal år inom WTO och utanför WTO, sade ambassadör Blackman.

Andra talare betonade hur COVID-19-krisen har bidragit till att förstärka de kvarstående utmaningarna inom handel och miljö och hur det globala samarbetet kan intensifieras efter detta.

Ambassadör Andrew Staines från Förenade kungariket noterade att WTO:s medlemmar ännu inte har ingått ett avtal om liberalisering av handeln med miljövaror och miljötjänster som minskar utsläppen av växthusgaser och andra föroreningar och förbättrar energieffektiviteten.Han sade att behovet av att återuppbygga efter krisen i COVID-19 och att ta itu med klimatkrisen utgör en ny möjlighet för medlemmarna att försöka igen på den fronten.Handeln är en viktig drivkraft för teknikspridning och kan stödja den innovation som krävs för att driva den gröna övergången.

Diane Holdorf, verkställande direktör för livsmedel och natur vid World Business Council for Sustainable Development, som reflekterar över handelsstörningar under pandemin, sade att den privata sektorn kan spela en viktig roll för att driva en hållbar handel och se till att global a försörjningskedjor blir mer motståndskraftiga.WTO kan hjälpa ekonomier att utvecklas till att bli mer inkluderande och miljömedvetna.

FN:s miljöprogram och_.39:s marknads- och resursfilial Steven Stone betonade vikten av att upprätthålla multilaterala regler för globalt och nationellt välstånd, skapa partnerskap mellan handels- och miljögrupper.och dra nytta av den nuvarande tipppunkten för att ge efterlängtade resultat när det gäller fiskesubventioner, reform av subventionerna till fossila bränslen, kolmarknader och olaglig och oreglerad handel med vilda djur, bland annat.

Daphne Ewing-Chow, en av de högre bidragsgivarna i Forbes, tittade på krisens inverkan på handeln ur Karibiens och de små östaternas utvecklingsländers perspektiv som måste brottas med klimatstörningar.   Hon betonade vikten av handel för att bygga upp motståndskraften, skapa arbetstillfällen och stödja ekonomisk diversifiering som ett medel för ekonomisk återhämtning efter COVID-19.

C233;line Charveriat, verkställande direktör för Institutet för europeisk miljöpolitik (IEEP), uppmärksammade risken för att strategier för ekonomisk återhämtning efter COVID-19 kan skydda ineffektiva och miljöskadliga industrier genom att tigga din grannlandspolitik.Hon efterlyste strategier för återhämtning som inte bara syftar till att göra det möjligt för länder att återhämta sig utan att gå vidare mot en mer hållbar framtid.

Carolyn Deere Birkbeck, hög forskare vid Graduate Institute of International and Development Studies, stödde Charles Charveriat när hon föreslog att WTO skulle intensifiera det befintliga arbetet med sin miljöagenda, men också beakta hållbarhetsdimensionen i alla förhandlingar utanför miljöportföljen.De betonade vikten av att hjälpa utvecklingsländerna att hantera den gröna övergången och bygga upp kapacitet genom handelsrelaterat bistånd.

WTO:s sekretariat är redo att stödja medlemmarna i deras ansträngningar att sträva efter en mer hållbar handel, sade Aik Lim Hoe, direktör för WTO& FRAMSTÄLLNING.39,handels- och miljödivisionen, när de stängde webbinaren.

Webbinar- och videoinspelningar är tillgängliga   Här.



Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Dongguan xinzhirun Crafts Co., Ltd
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
Dongguan xinzhirun Crafts Co., Ltd

Företagets telefon: +86 0769-85378689

E-post: Kontakta oss

Mobiltelefon: +86 18316779916

Hemsida: xinzhirui.sweb2b.com

Adress: Building B, Xiaodong Industrial Park, Dongdashan street, Shatou community, Chang'an Town, Dongguan City, Guangdong Province, China

Smart telefonklocka, Bluetooth-klocka
Full skärm smart telefon
Vardagsrum super cool fisk tank
Kvinnors Ultra Long Sexiga Ögonfransar
Näringsrik Super Vitamin C Juice Drink
Bekväm utomhusbord
Ultra-smart färgskrivare
Utomhus stor fläkt
Premium rött vin
Ultra liten liten USB-lagringsdisk
top