Vad är \\ \"metallurgi \\\", du kommer att förstå efter att ha läst det här!

Utgivningsdatum:2021-08-04

Powder metallurgi är en processteknik för framställning av metall eller med användning av metallpulver (eller en blandning av metallpulver och icke-metal pulver) som råmaterial, formning och sintring, för att producera metallmaterial, kompositmaterial och olika typer av produkter. Den pulvermetallurgiska industrin i vid bemärkelse omfattar järn och stenverktyg, hårdmetall, magnetiska material och pulvermetallurgiska produkter. Den pulvermetallurgiska industrin i snäv bemärkelse endast avser pulvermetallurgiska produkter, inklusive pulvermetallurgidelar (som står för huvuddelen), olje-bearing lager och metall formsprutning produkter.

 

 what exakt är"Powder Metallurgy", kommer du att förstå efter att ha läst detta!

 

Process egenskaper

1. Densiteten hos produkterna är styrbar, såsom porösa material, höga-density material, etc;.

2. Fina korn, enhetlig mikrostruktur, och ingen segregation av komponenter,

3. Nära-shape formning, råmaterialutnyttjandet>95%;

4. Det är liten och ingen skärning, och skärprocessen är endast 40~50%;

5. Materialkomponenterna är styrbara, vilket bidrar till framställningen av kompositmaterial;

6. Framställning av olösliga metaller, keramiska material och kärnmaterial.

 

Basic processflödes

1. Mjölframställning

Pulverizing är processen att göra råmaterialen till pulver. Vanligen använda metoderna för framställning av pulver

 

 

2 innefattar reduktion oxidmetoden och mekanisk metod.. Blanda

Mixing är processen att blanda olika erforderliga pulver i en viss proportion och homogenisering dem att göra det gröna pulvret. Det finns tre typer: torr typ, semi-dry typ och våt typ, vilka används för olika krav

 

3.. Bildande

Forming är processen att sätta ett enhetligt blandat blandningen i en pressform och pressa den in i en formningsslang med en viss form, storlek och densitet. Formnings metod är i grunden uppdelad i tryckgjutning och trycklös gjutning. Formpressning är mest använda vid formpressning.

 

4. Sintring

Sintering är ennyckelprocess i pulvermetallurgisk process. Den bildade presskroppen sintras för att erhålla de erforderliga slutliga fysikaliska och mekaniska egenskaper. Sintring är uppdelad i enhetssystemet sintring och multi-system sintring. Förutom vanlig sintring, det finns också speciella sintringsprocesser såsom lös sintring,nedsänkning metoden och varmpressningsmetod.

 

 

5. Post-processing

behandling efter sintring kan anta olika metoder enligt olika produktkrav. Såsom efterbehandling, oljeimmersion, bearbetning, värmebehandling och elektroplätering. Dessutom, under de senaste åren,någranya processer såsom valsning och smidning har även tillämpats på behandling av pulvermetallurgiska material efter sintring, och har uppnått perfekt resultat.

 

 

main tillämpning

applikationsområde av pulvermetallurgiska produkter är mycket brett, från vanlig maskiner tillverkning till precisionsinstrument; från hårdvara till stora-scale maskiner; från elektronikindustrin att motor tillverkning; civila industrin att militära industrin; från allmän teknik för att skär-edge högteknologi, kan du se Siffran pulvermetallurgisk process.

 

>>>>Typical Application-Automotive Industry

 

A stort antal pulvermetallurgiska delar används i bilar

 

1. Motordelar

 

i för att förbättra bränsleekonomin och kontroll utsläpp, arbetsvillkoren för bilmotorer har blivit mer allvarliga. Användningen av pulvermetallurgiska ventilsäten, ventilstyrningar, VCTs och kedjehjul, etc, kan ha hög hållfasthet, hög slitstyrka och utmärkt värmebeständighet.

Intake och avgasventilsätet

 

 

2. Transmissionsdelar

 

Combining dennästan-formed synkroniseringsringhjulet med dubbla friktionsmaterial och höga-strength material, världens' först kopplingsnavet görs . Dessutom, genom hög-temperature sintring, hög-strength delar såsom handtag skift växlar och växelgafflar tillverkas.

 

huvudkomponenter i pulvermetallurgi transmission i bilar inkluderar: synkroniseringsnavet, synkroniseringsringen, parkeringskomponenter, kolonnskift komponenter och manöverspakar, etc.

 

 

3. Stötdämpare delar

i stötdämpare på bilar och motorcyklar, kolvstänger och kolvstyrventiler är alla viktiga delar. Med hänsyn till den stabila dämpningskraft av stötdämparen, användning av pulvermetallurgiska delar med en hög-precision arkytan kan minska friktionen, säkerställa stabiliteten i hantering, och förbättra åkkomforten.

 

Shock absorbator delar

 

A kortfattat video införs hela processen av traditionell pulvermetallurgi, från bil material till pulver och sedan pressning och sintring, och slutligen blir bildelar, gjort av GKN.

 

>>>>Typical Application-Aerospace Industry

 

among pulvermetallurgiska material som används inom flygindustrin är speciella funktionella material, såsom friktionsmaterial, antifriktionsmaterial, tätningsmaterial, filtermaterial, etc, som huvudsakligen används för flygplans- och motorhjälpämnen, instrument och luftburen utrustning. Den andra typen är hög-temperature och hög-strength konstruktionsmaterial, som huvudsakligen används för viktiga strukturella delar av flygplansmotorer stordatorer.

 

Aviation bromsparet-BY2-1587

 

Aviation filtret

 

  

 

>>>>Typical Application-Household Appliances

 

Vissa hushållsapparater material och delar kan tillverkas endast av pulvermetallurgi, såsom porösa själv-lubricating lager i kylskåp, kompressorer, tvättmaskiner, elektriska fläktar, etc .; vissa hushållsapparater material och delar tillverkas genom pulvermetallurgi med bättre kvalitet och lägre priser, såsom komplexa-shaped växlar och magneter i hushållet luft-conditioning frånluftsfläktarna och dammsugare


.

Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Shanghai LANZHU super alloy Material Co., Ltd.
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
Shanghai LANZHU super alloy Material Co., Ltd.

Jobbtitel: Product manager

Avdelning: Market Department

Företagets telefon: +86 021-59150215

E-post: Kontakta oss

Mobiltelefon: +86 13817160919

Hemsida: lanzhusuperalloy.sweb2b.com

Adress: No. 2800 Caoxin Road, Xuhang Town, Jiading District, Shanghai

Smart telefonklocka, Bluetooth-klocka
Full skärm smart telefon
Vardagsrum super cool fisk tank
Kvinnors Ultra Long Sexiga Ögonfransar
Näringsrik Super Vitamin C Juice Drink
Bekväm utomhusbord
Ultra-smart färgskrivare
Utomhus stor fläkt
Premium rött vin
Ultra liten liten USB-lagringsdisk
top