Vad är volframstål?

Utgivningsdatum:2022-10-13

what är volframstål?


tungsten steel är en typ av metalllegering tillverkad av en kombination av volfram och järn. Tillsatsen av volfram till legeringen ger den ökad hårdhet och motstånd mot värme, vilket tillåter utrustning tillverkad av volframstål för att upprätthålla hög prestanda och motstå slitage vid höga temperaturer. Tungsten stål värderas för dess industriella användning som ett tool ståland används vanligtvis i industriella verktyg och maskiner som används för att arbeta andra metaller, såsom matriser och  cutting -verktyg.

5.jpg

det kemiska elementet volfram är en övergångsmetall med atomnumret 74. Det kallas också ibland Wolfram och har den kemiska symbolen W av den anledningen. Tungsten är ett av de tätaste och mest värmeresistenta kemiska element som finns. Den smälter vid en temperatur av 3422 ° C. Dess densitet, 19,25 gram per kubikcentimeter, är högre än för uran, bly och majoriteten av de transuraniska elementen. Volfram-39; s draghållfasthet är också mycket hög.-&#


du till dess hårdhet och värmemotstånd, volframsten är ett vanligt legeringselement i höghastighetsstål, en typ av verktygsstål. Dessa är verktygsstållegeringar som upprätthåller hög hårdhet vid höga temperaturer, vilket gör att de kan motstå värmen ochnötning som lidits av höga hastiga skärverktyg och borrar. Deras volframinnehåll varierar beroende på legering, men kan vara så hög som 18,75 procent. Dessa stål innehåller också

carbon, och flera procentenheter i deras sammansättning består ofta av andra legeringsmetaller såsommolybden-, chromiumoch vanadium. Små mängder ytterligare element såsom copper,nickel och fosfor används också.  

\H990941a607b2463eb9ea8bd6fb2af53f5.jpg_960x960.jpghigh hastighet volframstål används vanligtvis för att tillverka maskiner som sågblad, kranar och borrbitar. På grund av dess motstånd motnötning används det också ibland i handverktyg. Dessa inkluderar mejslar, filer och köksknivar.tungsten är också det primära legeringselementet i vissa typer av varmt arbetsverktygsstål, en form av verktygsstål som används i verktyg som måste kunna motstå exponering för höga temperaturer. Dessutom måste varmt arbetsverktygsstål vara mycket motståndskraftigt mot stress orsakade av snabba temperaturförändringar, kallad termisk chock. Varmt arbets volframstål har vanligtvis också ett högt krominnehåll och kan också innehålla vanadin. Det används i utrustning som fungerar med andra uppvärmda metaller, till exempel extrudering och smiddies.

Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • MiXiao Tech
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top