Fina ekviaxerade mikrostrukturer i tillsats av tillverkadnickellegering 718 (1)

Utgivningsdatum:2021-06-28

Nickel legering 718 är en värme-treatment härdbar legering som har använts i årtionden i flyg-, rymd- andnuclear industrier på grund av dess utmärkta utmattnings och korrosionsbeständighet upp till 650◦C. Därför har denna legering använts i utvecklingen av additivtillverkning (AM) av metalllegeringar. Även om intensiv forskning har ägnats åt att uppnå bästa möjliga egenskaper, reglering av kornstrukturen fastställts under solidi fi katjon resterna critical för detta ändamål. Solidifieringsmikrostruktur påverkar starkt både egenskaper och bearbetning; primära dendritarmen, kornstorlek och korntextur påverka sträckgränsen, brottseghet och hög cykelutmattningslivslängd, medan having en korn re finieras likaxlig mikrostruktur ökar motstånd mot solidi fi katjon sprickbildning.

 

different strategier har föreslagits för att styra kornstrukturen kan följa av solidi fi katjon. I motsats till konventionell gjutning, är det möjligt att med AM att spela med processparametrarna, såsom den ingående energin, scanning hastighet och bygga strategi för att fastställa värmeförhållanden främjar likaxliga korn, dvs gradienter låg temperatur och snabb solidi fi katjon fronter. Längs denna linje, förlitar den mest framgångsrika lösningen på förvärmning av substratet, huvudsakligen i elektronstrålesmältning (EBM) teknologi, och förutspådde som potentiellt ef fi ligt i andra teknologier såsom direkt energibeläggningen (DED) och select ive lasersmält (SLM). Denna lösning är ofta förknippad med hög energiingångar som bidrar till att etablera lågtemperaturgradienter. Det verkar mer svåra att identifiera allmänna trender för skanningshastighet eftersom relationen med hastigheten hos solidi fi kation front är långt ifrån direkt. Samma uttalande kan göras om byggnadsstrategierna, även om vissa framgångar har uppnåtts för direkt laser sintring. Förbättra kärnbildningen avnya korn i den superkylade vätskepoolen är en annan lovande väg för att styra kornstrukturen. Hence, har lösningar liknarnormala praxis i konventionell gjutning eller svetsning varit identi fi ed, såsom tillsats av korn re finers i Ti64, dendrit fragmentering i high entropi legeringar och endogena kärnbildare genereras av omsmältning av intermetalliska i Al-legeringar med Sc. I vissa studier med användning av DED process har det föreslagits att delvis smält pulver kan fungera som heterogena kärnbildningsställen och främjar likaxliga korn.

 

I både svetsning och additiva tillverkningsteknik , FI-equiaxed korn (typiskt ≤10 μm) har observerats av flera författare för lågt till medium linjära energitätheter som sträcker sig från 0,11 J/mm (select Ive laser smältning) till 117 j/mm (direkt energiavsättning) I AM-processer som SLM, DED, EBM och Coaxial Laser-wire-processer. När denna information tillhandahålls, är den likaxliga mikrostruktur lokaliserad vid botten av skiktet i alla AM-processer somnämnsnedan och för ett brett spektrum av scanning hastigheter från 3 till 100027mm/s. Olika förklaringar till de equiaxed-regionerna har hittills föreslagits. Bambach et al. har tillskrivit bildandet av ekviaxed korn till lokal omkristallisation av solidi-fi-mikrostrukturen. Mostafa et al. och Choi et al. båda har förklarat bildandet av likaxliga korn med en högre koncentration av föroreningar i omsmälta områden som skulle kunna fungera som heterogena kärnbildningsställen för likaxliga korn. Andra författare har pekat effekten av termiska gradienten G och solidi fi ering hastighet V, i synnerhet förhållandet G/V evolution under solidi fi kationen som skulle kunna ändra tillväxten morfologi. Dessutom Parimi et al. har understrukit de möjliga lokala fluktuationerna i G på grund av Marangoni-effekten och i kärnbildningsställen på grund av pulverinjektion. De har också visat att ökningen av kraften förhindrar att den ekvivalerade mikrostrukturen visas. Slutligen de har visat att byggnaden strategi inte spelarnågon roll i uppkomsten av likaxliga mikro, where,. Som ökar strömkabeln till ett fullt kolumnmikro

 

I detta arbete, den fin likaxligt mikrostruktur observeras i AM Inconel 718 reproducerades med användning av en koaxiallasertrådprocess. Baserat på detaljerad EBSD-analys visas att de fi-equiaxed kornregionerna består av flera montering avnärmaste-neighbour-korn having multipel-twins orienteringsförhållande med en gemensam H110 idirection leading till en 5-fold symmetri och kompatibla med en ikosaeder. Detta är undertecknandet av ikosaedriska Short Range Order (ISRO) förmedlad kärnbildningsmekanism avslöjas av Kurtuldu et al. i al-based och au-based legeringar. Detta görnickel den tredje FCC-metallen, och äre En sådan isro-medierad kärnbildningsmekanism kan fungera, vilket leder till en drastisk reduktion av solidi-fi-kornstorleken. Det öppnarnya utsikter för att få fullt utrustade tillverkade delar.


Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Shanghai LANZHU super alloy Material Co., Ltd.
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
Shanghai LANZHU super alloy Material Co., Ltd.

Jobbtitel: Product manager

Avdelning: Market Department

Företagets telefon: +86 021-59150215

E-post: Kontakta oss

Mobiltelefon: +86 13817160919

Hemsida: lanzhusuperalloy.sweb2b.com

Adress: No. 2800 Caoxin Road, Xuhang Town, Jiading District, Shanghai

Smart telefonklocka, Bluetooth-klocka
Full skärm smart telefon
Vardagsrum super cool fisk tank
Kvinnors Ultra Long Sexiga Ögonfransar
Näringsrik Super Vitamin C Juice Drink
Bekväm utomhusbord
Ultra-smart färgskrivare
Utomhus stor fläkt
Premium rött vin
Ultra liten liten USB-lagringsdisk
top