2 sätt att minska CNC -bearbetningstid

Utgivningsdatum:2023-03-10

hur man beräknar cnc bearbetningstid?

från den mest grundläggande regeln, CNC -bearbetningstiden liknar andra tider, det är avståndet eller längden dividerat med hastigheten eller hastigheten. Kombinerar egenskaperna hos bearbetningsprocesser, den allmänna formeln för CNC -bearbetningstidsberäkning av vridning, fräsning, vänd och mer operationer är somnedan. Bearbetningstiden här avser skärningstid. 

t=l/f*n

n=1000*v/π*d

t=Machining Time 

l=längd för skärning i mm

n=rpm (revolution av jobbet per minut)

v=cutting hastighet i mpm (meter per minut)

d=diameter av stången i mm

f=matning i i minut) mm/rev (millimetrar per revolution)


cnc malning bearbetningstid beräkning

cnc malning är en bearbetningsprocess kan göra slots eller revben från olika sektioner, plan yta I vertikala, horisontella och lutande plan, ytor av revolution, spiralformade spår och mer. För fräsningsoperationer kan matningshastigheten vara i per tand, vilket innebär att du behöver veta antalet skärkanter, tänder eller flöjter på verktyget.

t (CNC Milling bearbetningstid)

finalt, det T

l*nr. Av pass=f*n/331,79*5=2*111,46/1658,95=222,92/7,44 minuter.=

cnc Turning är en bearbetningsprocess där producerande vänd delar av ett enda punktverktyg på svarvmaskiner. Skärverktyget matas antingen linjärt i riktningen parallell eller vinkelrätt mot arbetsstyckets rotationsaxel, eller längs en specifik väg för att tillverka komplexa rotationsformer. Den primära rörelsen att klippa i svängningen är rotationen av arbetsstycket, och den sekundära skärningen av skärning är foderrörelsen.

När beräkning eller uppskattning av CNC -bearbetningscykeltiden för vändningsprocessen, är formeln också baserad på

tlfeed*n

the l eller längd

(verktygsmetod

job längd

tool över resor)*nr. Av pass.

Ned hänvisar till genomsnittlig varvtal, vilket är lika med 1000*skärhastighet=π*medeldiameter. N/

den bearbetande hjälptiden för bearbetningscentret är tiden förnågra indirekta bearbetningsarbetsstycken som att anpassa arbetsstycket, verktygsinställningstid, verktygsändringstid och så vidare. Den tid som dessa mekaniska rörelser tar kallas bearbetning av hjälptid. Så hur kan vi förkorta hjälptiden för bearbetningscentret? För arbetsstyckets inriktning och verktygssats kan vi använda processpositioneringsplattformen på bearbetningscentret. För verktygsändring kan vi väljanågra verktygsmagasiner med snabba verktygsändringshastigheter, till exempel Magazine Hat Type Tool och Tool Arm Type Tool Magazine som används på bearbetningscentret. Att välja Tool Arm Type Tool Magazine kan spara verktygets ändringstid.

=++

/Processpositioneringsplattformen kan spara mycket hjälptid


1) Processpositioneringsplattformen eliminerar eliminerar placering Behovet av tabellinriktning och verktyg som ställs in i X- och Y -riktningarna vid installation av arbetsstycket. Jämfört med den traditionella hjälpoperationen kan den spara cirka 90%

95% av hjälptiden. Den effektiva användningshastigheten för maskinverktyget har ökats från 57%

68%av den traditionella hjälpoperationen till 92%96%. Kostnaden för en dyr CNC -fräsningsmaskin och avskrivningen av bearbetningscentret kan också minskas.

2) Det kan klämma fast många arbetsstycken, särskilt bearbetningen av små delar. Den traditionella arbetsstyckets klämmetoden måste slutföra allt bearbetningsarbete enligt behandlingsförfarandet efter att arbetsstycket har installerats, medan det inte kan ersättas med andra arbetsstycken under den brådskande behandlingen. När den universella processpositioneringsplattformen har antagits, så länge arbetsstycket eller fixturenpositionering av datum uppfyller kraven i positioneringsplattformen, kan andra arbetsstycken som måste behandlas bytas utnär som helst för behandling. Efter avslutad, lokalisera och klämma fast det borttagna arbetsstycket i mitten för att återuppta bearbetningen.


type av Tool Magazine Matters bearbetningshastighet

there är många olika verktygsmagasiner av ett bearbetningscenter, såsom en hatttyp, en knivarmstyp, en samtidig typ, en flygande tefat typ, etc. medan vanliga vertikala bearbetningscentra bara använder hat -typen och verktygsarmstypen. Verktyget

arm magazine kan spara 50% av tiden jämfört med HAT-type Tool Magazine. Det är mer lämpligt att använda den förra i massproduktionen. Samtidiga-moving -verktygsmagasin och tidningen för flygande tefat är unika verktygsmagasiner för höghastiga bearbetningscentra samt borr- och tappningscentra. Verktygsmagasinet för High-speed Machine Tool har också ett verktygsmagasin för verktygsarm, och verktyget som ändrar hastigheten för dessa två verktygsmagasiner är båda mycket.

Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Dongguan Fifth Metal Co., Ltd.
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top