Aluminiumlegering

Utgivningsdatum:2022-08-28

En aluminiumlegering är en legering där aluminium (Al) är den dominerande metallen. De typiska legeringselementen är koppar, magnesium, mangan, kisel, tenn, nickel och zink. Det finns två huvudsakliga klassificeringar, nämligen gjutlegeringar och smidda legeringar, som båda delas in i kategorierna värme-behandlingsbara och icke-värme-Behandlbar. Cirka 85% av aluminium används för smidda produkter, till exempel valsade plåtar, folier och extruderingar. Avkastningskostnad för gjutna aluminiumlegeringar-Effektiva produkter på grund av den låga smältpunkten, även om de generellt har lägre draghållfasthet än smidda legeringar. Det viktigaste gjutna aluminiumlegeringssystemet är AlSi, where höga halter kisel (4,0)13%) bidrar till att ge goda gjutegenskaper. Aluminiumlegeringar används ofta i tekniska konstruktioner och komponenter däre Lätt vikt eller korrosionsbeständighet krävs.

 下载 (1).jpg

Legeringar som huvudsakligen består av aluminium har varit mycket viktiga inom flygindustrin sedan införandet av metall.-flådade flygplan. Aluminiummagnesiumlegeringar är både lättare än andra aluminiumlegeringar och mycket mindre brandfarliga än andra legeringar som innehåller en mycket hög andel magnesium.

 

Ytor av aluminiumlegering kommer att utveckla ett vitt, skyddande skikt av aluminiumoxid om de lämnas oskyddade genom anodisering och/eller rätta målningsförfaranden. I våt miljö kan galvanisk korrosion uppstå när en aluminiumlegering placeras i elektrisk kontakt med andra metaller med mer positiv korrosionspotential än aluminium, och det finns en elektrolyt som möjliggör jonbyte. Betecknas som olikartade-metallkorrosion, denna process kan förekomma som exfoliering eller som intergranulär korrosion. Aluminiumlegeringar kan vara felaktigt värmebehandlade. Detta orsakar inre element separation, och metallen korroderar sedan inifrån och ut.

 

Sammansättningar av aluminiumlegeringar är registrerade hos Aluminiumföreningen. Många organisationer publicerar mer specifika standarder för tillverkning av aluminiumlegeringar, inklusive Society of Automotive Engineers standardorganisation, särskilt dess rymdstandarder undergrupper, och ASTM International.

下载.jpg

Teknisk användning och aluminiumlegeringar egenskaper

Aluminiumlegeringar med många olika egenskaper används i konstruktionskonstruktioner. Legeringssystem klassificeras enligt ett nummersystem (ANSI) eller med namn som anger deras huvudsakliga legeringsbeståndsdelar (DIN och ISO). Att välja rätt legering för en viss applikation innebär överväganden om dess draghållfasthet, densitet, duktilitet, formbarhet, bearbetningsbarhet, svetsbarhet och korrosionsbeständighet, för att nämna några..Aluminiumlegeringar används i stor utsträckning i flygplan på grund av sin höga hållfasthet-till-viktförhållande. Å andra sidan är ren aluminiummetall alldeles för mjuk för sådana användningsområden, och den har inte den höga draghållfasthet som krävs för flygplan och helikoptrar.


Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • MiXiao Tech
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top