Tillämpningar avnickellegeringar för rör och ventiler (1)

Utgivningsdatum:2021-06-28

Nickel legeringar, vilka är legeringar mednickel som huvudbeståndsdel,maybe användas för rörsystem samt olika delar av industriventiler suchas kropp, motorhuv, boll, säte, stem, bultning, vår, etc.

 

/

 14.jpgValves är delar av rörsystem och de definieras som komponenter i fluidflödet som används för olika ändamål. Dessa syften kan innebära att man startar flödet, som styr flödeshastigheten, avleda flödet, förhindrande av ryggen och frigör trycket [1] [2]. Figur 1 illustrerar en kulventil, vilken är en rotationsventil, i vilken bollformningsförslutningselementet roteras 90 ° för att ingripa eller koppla ur ventilens porthål [2]. Bollen i figur 1 är i ingrepp med porthål som håller ventilen öppen.

      


Figure 1 . Kulventil i öppet läge.

 

Introduction till ventiler och komponenter

 

olika delar av ventilen somnämns i detta dokument definieras enligt följande [3]:

--

 body: Ventilkroppenäven kallad ventil skalet

är som den viktigaste En del av ventilaggregatet, som håller alla delar som en ram. Ventilens kropp är den första tryckgränsen som mottar vätsketrycket. Ventilkroppsändarna är utformade för att ansluta ventilen till rörledningen.

 

bonnet: Ventilbonnet är detnäst viktigaste trycket som innehåller del; det täcker ventilkroppen och är tillverkad i samma material som kroppen hos ventilen

 

Ball:. Bollen av ventilen, som även kallas 'förslutningselement' [ 4] eller \"tryckstyrande del\" [4] stannar eller startar vätskan. När de stänger ventilen, den fulla fluidtrycket gäller för en sida av bollen så denna del betraktas som den tredje viktiga tryck innehållande en del av ventilen [3].

 

Seat (s): Platserna ger sittytan för tillslutningselementet

 

Stem:. Ventilskaftet är kontakten mellan ventilstängningsdelen och operatören och Ger dennödvändiga rörelsen till bollen för stängning och öppning av ventilen. Stammen är ansluten till handhjulet, spaken eller manöverdonet från ena sidan och till ventilförslutningselementet från den andra sidan. Ett manöverdon är en komponent som är ansvarig för att automatiskt flytta ventilen. Stammar kräver hög mekanisk styrka, speciellt vid aktivering, motstå de belastningar som är anställda från manöverdonets sida.

 

bolt: bultar är också tryck som innehåller delar av ventilerna , som används för att ansluta ventilkroppen eller motorhuven bitar tillsammans.

Carbon stålrör figure2-new.jpgFigure 2. Inconel 625 plätering inuti en kol stålrör.


 

figurera 2. Inconel 625 klädd in i ett kolstålrör.

 why angenickel legeringar?

 there är olika skäl att specificeranickellegeringar för ventilerna och internalerna. Dessa sammanfattas enligt följande:

 

 figure3.jpg

 

s minska risken för korrosion [5].

Corrosion angrepp på rören 

Figure 3. CO2 (vänster) och H2S (höger) korrosion angrepp på rören.

&#&#&#intern överlagring avnickellegering kan implementeras för fluid tjänster innehållande höga mängder av korrosiva föreningar, såsom CO2 och svavelväte (H2S). CO2 och H2S korrosionsangrepp uppenbart i form av metallförlust och sprickor, såsom visas i figur 3.

 

Figure 3. CO

2 (vänster) och h2

s (höger) korrosionsattacker på rör.

 figure4.jpg

solid, är också vanligt i offshore-sektorn av olje- och gasindustrin i kolväten tjänster med höga mängder av H2S

 

Consequently, i de delar av världen som Mellanöstern wher

101. Råolja innehåller höga koncentrationer av H2S, ventilkropparna som används i offshoreolja och gasprojekt kan väljas i Inconel 625 istället för 22CR-duplex. Men 22CR-duplex är ett mycket vanligt val för rör och ventiler i dennorska offshoreindustrin, men 101; Olja och gas är antingen H2S-fria ellernivåer är minimala [6]. Dessutom kan tätningsområdena och sätefickorna av kulventiler som tillverkas i kolstål överlagras med Inconel 625 för att undvika spaltkorrosion. Crevice Corrosion avser en lokaliserad attack mot metallytan, och är

101; det finns ett gap, spalt eller spår 


\\n \\nExternal korrosion:. Super duplex bultar är ett vanligt val av material för ventiler tillverkas i 22Cr duplex i dennorska offshoreindustrin. \\ N \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\nDuplex kroppsventil \\n \\n \\n \\nFigure 4. Ett 22Cr duplexkroppsventil med Inconel 625 bultning och stickpropp \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\nFigure 4. Ett 22Cr duplexkroppsventil med Inconel 625 bultning och stickpropp \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n maximalt tillåten driftstemperatur för obestruket superduplex Material (t.ex. bultning) i offshore-miljön är 110 ° C [7] för att undvika extern kloridspänningssprickningskorrosion i den marina miljön. Därför är super duplex skruvsäkrings (bultar och muttrar) uppgraderas till Inconel 625 för 22Cr duplex ventiler i driftstemperaturer över 110 ° C såsom visas i fig 4. \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n

Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Shanghai LANZHU super alloy Material Co., Ltd.
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
Shanghai LANZHU super alloy Material Co., Ltd.

Jobbtitel: Product manager

Avdelning: Market Department

Företagets telefon: +86 021-59150215

E-post: Kontakta oss

Mobiltelefon: +86 13817160919

Hemsida: lanzhusuperalloy.sweb2b.com

Adress: No. 2800 Caoxin Road, Xuhang Town, Jiading District, Shanghai

Smart telefonklocka, Bluetooth-klocka
Full skärm smart telefon
Vardagsrum super cool fisk tank
Kvinnors Ultra Long Sexiga Ögonfransar
Näringsrik Super Vitamin C Juice Drink
Bekväm utomhusbord
Ultra-smart färgskrivare
Utomhus stor fläkt
Premium rött vin
Ultra liten liten USB-lagringsdisk
top