Centrifugal Metallotermiska SHS av gjutna CO-CR-Fe-Ni-MN- (х) legeringar (5)

Utgivningsdatum:2021-06-28

their kombination, plats och morfologi beror på mängden TI-Si-B (c) tillsats. I fallet med låg tillsatskoncentration (fig 7) observeras de ekviaxerade fällningarna av den fas som berikas med krom och kisel och fin individuella titankarbidpartiklar. Bor ses för att fördela jämnt över hela bulk. För α=4 viktprocent (fig 8) ändras morfologin av fällningen av den fas som berikas med krom och kisel från ekviaxed till platelike. Uttalade Al-enriched Inclusions bildas. Tydligen är detta en följd av det faktum att de införda komponenterna (Ti, B, Si) delvis deltar i reduktionsreaktionen. Som ett resultat faller en del av Al som inte är involverad i reduktionsprocessen i målprodukterna, som bildar zoner med ökad Al-koncentration, vilket sammanfaller med ökade NI-koncentration. En ytterligare ökning av a [Ti-Si-B (С)] ändrar strukturen (bild 9). Strukturen ses som att innehålla utfällningar av borid (CR-BX), karbid (TI-CX) och silikid (TI (CR) -Six) ​​faser.

 11.png22.png33.pngDen mikrostrukturella analysen visar att de tillsatta Ti, Si och B-komponenterna är övervägande koncentrerade i kromenriched-regioner. Fe, Ni, CO och MN bildar en matris. Den observerade strukturen på Heas kan vara av praktisk intresse.

-

 

 

cast co-cr -Fe-Ni-Mn högentropi legeringar förstärkt med kiselborid framställdes först genom centrifugal SHS från metalloterma kompositioner innehållande en komplex modifierare Ti-Si-B (C). Sammansättningen avnicrcofemn- (Ti-Si-B (c)) legeringar innehåller alla målelement som är jämnt fördelade över huvuddelen av göt. En ökning av tillsatsinnehållet leder till utfällning av partiklar av titankarbider och borider i matrisen baserat på hea. Morfologin och koncentrationen av sådana fällningar beror på mängden tillsats.-

 

nicrcofemn-alx legeringar, varvid&101; X varierar från 0,2 till 1, studeras. De legeringar som syntetiseras med hög Al-koncentration (x#0,6) representeras av en hierarkisk struktur. Kompositstrukturen befanns innehållanial som bas och dispersivananoprecipitater (>100nm) av fast lösning baserad på CR och Fe.~

 

the experimentella data tillåter oss Att dra slutsatsen att de som är under studier och den föreslagna metoden för deras förberedelse verkar lovande. Metoden för framställning av metallkompositmaterial med en given struktur kan lätt föreslås som ett förfarande för framställning avnya heas med förbättrade prestandaegenskaper.

 


Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • SHANGHAI CONLY VALVE CASTING CO., LTD
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top