Geometri för omläggningar och effektivitet i processen för ytkorrigering som tillämpas på legeringar av kobolt(1)

Utgivningsdatum:2021-03-10

  Papperet sammanfattar resultaten av mätningar av omrytningsområdesgeometri, termisk effektivitet och smältningseffektivitet som kännetecknar den ytomrytningsprocess som tillämpas på gjutjärnsprodukter av MAR-M-509 kobolt-legering.Omsmältningsprocessen genomfördes med hjälp av metoden med GTAW (gas-volframArc-svetsning) i heliums skyddande atmosfär, med den elektriska strömstyrkan i intervallet från 100 A till 300 A, och med den elektriska ljusbågens avsökningshastighet i förhållande till intervallet från 200 mm/min till 800 mm/min. Effekten av den aktuella intensiteten och den elektriska ljusbågens avsökningshastighetDet har fastställts geometriska parametrar för omsmältning, termisk effektivitet och smälteffektivitet som kännetecknar smältningsprocessen.Nyckelord: MAR-M509-legering, ytomränning, geometri för omrörning, termisk effektivitet, smältningseffektivitet Nej.


1.Inledning

      Under de senaste tio eller femton åren kan man konstatera en intensiv utveckling på området värmebeständigt och kräckt material.Detta gäller särskilt när det gäller flygplansindustrin Wheer\ FRAM35.101; tillämpningsområdet för sådana material är det bredaste [1, 2].

      Utvidgning av luftfarten som transportmedel för kollektivtrafik och godstransporter är ett resultat av ett stort antal vetenskapliga studier om fastställande av en optimal kemisk sammansättning, bästa tillverkningsmetoder och metoder som gör det möjligt att förbättra tjänsteegenskaperna hos gjutjärnsprodukter av kobolt-legeringar [3, 4].

      En av de lovande metoder som gör det möjligt att förbättra tjänsteegenskaperna hos gjutjärnsprodukter består i att forma den finslipade strukturen på deras ytskikt.I detta syfte kan gjutytans omränningsteknik användas.Genom att i detta syfte använda sådana högenergivärmekällor som laserstråle, elektronstråle eller plasmaström med elektrisk båge kan man återställa ytan på en gjutning som följs av snabb solidifiering.Till följd av detta sker en förfining av mikrostrukturen och förbättring av tjänsteegenskaperna hos gjutjärnsprodukterna [5-82119].  

    Markförbättring av gjutjärnsprodukter med användning av koncentrerad värmeström kräver kunskap om den mängd värme som fångas upp av en gjutning under upphettning eftersom parametern har en avgörande effekt på geometrin för omränningsområdet, solidifieringsgraden, och mikrostruktur.Syftet med studien var att fastställa effekten av tekniska parametrar som karakteriserar den ytsmältningsprocess som utförs med hjälp av GTAW-metoden för geometri för smältning, termisk effektivitet och smältningseffektivitet när de tillämpas på Martin-M509-legeringar av kobolt.

 

2.Materiella och experimentella förhållanden

    Gjutningar av plattor med dimensioner av 200 mm « 180; 50 mm » 180; 16 mm förbereddes för provningarna.Smältning utfördes i vakuumugnen i Balzers.Formlerna har beretts med hjälp av metoden för investeringsgjutning.Kemisk sammansättning av MAR-M-509-legeringen inkluderade: 0.57% C, 0.001% S, 0.13% Si, 0.04% Mn, 10% Ni, 23.10% Cr, 7.10% W, 0.17% Ti, 0.18% Fe, 3.78 Ta, 0.34% Zr, 0.01% B, resten Co.

GTAW-metoden med FALTIG 315 AC/DC-svetsmaskin var ytsmält av plattor till MAR-M509-legeringar.Användes elektrisk strömstyrka I = 100, 150, 200, 250 och 300 A.De använda ljusbågarnas avsökningshastigheter var = 200, 400, 600 och 800 mm/min. Remultings utfördes i heliums atmosfär.Tungsten elektrod med diameter grengren216; = 3.0 mm användes vid den elektriska ljusbågens längd i 3.0 mm.Utvärderingen av den mängd värme som fångas upp av gjutprovet gjordes med användning av en uppsättning för kalorimetriska tester [10].  

    Termisk effektivitet och smältningseffektivitet Termisk effektivitet i GTAW-processen Överlevande.   beräknades med hjälp av formeln:

q.png

    Wheer& skrap35.101 Q k den mängd värme som fångas upp av det upphettade material som bestäms experimentellt med användning av calorimeter (J), U   -Nej. ljusbågens spänning (V), Jag   -Nej. Elektrisk strömstyrka (S). t   -Nej.   tid för ljusbågscanning (s).Den smältande   Effektivitet Överlevande. m beräknades utifrån följande formel:

w.png

 

  e.png

 

      Wheer& FRAMSTÄLLNING.101; VN är omränningsvolymen (mm3); QH -Nej.   Den mängd värme som krävs för att värma upp en enhetsvolym av legeringen från temperatur T0 till en temperatur Tl och smälta den (J/mm3); Qt -Nej. Den specifika värmen vid fusion (J/g), cp -Nej.   Specifik värme (J/gK) och -legeringstäthet (g/cm3).  




Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • SHANGHAI CONLY VALVE CASTING CO., LTD
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top