Faktorer för påverkan av metallkorrosion

Utgivningsdatum:2021-01-19

Korrosion, inklusive metall och icke-metall, är en process av förlust och destruktion under påverkan av omgivande medier (vatten, luft, syra, alkali, salt, lösningsmedel osv.).Den metallkorrosion som avses med destruktion av metaller under den kemiska eller elektrokemiska effekten av omgivande media, och ofta under gemensamma åtgärder av fysiska, mekaniska eller biologiska faktorer.De faktorer som påverkar metallkorrosion är följande:

1   Miljöfaktorer


A.   Fuktighet
Fuktigheten som påverkar metallkorrosion är faktiskt relativ luftfuktighet.Eftersom luftfuktigheten i fråga är relaterad till bildandet av vattenbilm på metall och tjockleken på vattenfilmen.I ren luft, när den relativa fuktigheten når 100%, kondenserar vattenmolekylerna på metallytan och blir vatten dro&35,112,let och vattensilmer.På grund av adsorptionen av vatten på metallytan och oegentligheten på metallytan, har dock en viss mängd vatten adsorberats på metallytan för att bilda en vattenfilm när den relativa fuktigheten är relativt låg.  


B. Syre
Den huvudsakliga korrosionsprocessen i neutralt medium är syredepolarisering.I reaktionsformeln O2 (katodstidområdet) = > O2, 2H2O, 4E... > 40H, syrgas är den huvudsakliga elektronkontatorn i katoden.Utan syre uppstår därför inte metallkorrosion.Vissa data visar att i det deoxiderade havsvattnet kommer järnspiken inte att förlora sin lyster efter att ha blött sig i årtionden.Det finns mycket syre i atmosfären, och vattenskärmen som adsorberas på metallytan är mycket tunn, vilket gör det lätt för syre att lösas upp och diffundera till metallytans katodsområde.Syre spelar en viktig roll i metallkorrosion.

C. Temperatur
Den allmänna kemiska reaktionen ökar med ökad temperatur.Vid atmosfärisk korrosion av metaller, när den relativa fuktigheten ligger över det kritiska tillståndet, ökar reaktionshastigheten med ökad temperatur.I likhet med den allmänna kemiska reaktionen fördubblades korrosionshastigheten när temperaturen ökade med 10 84251;.  

D. Luftföroreningar
Förutom luft- och vattenånga innehåller atmosfären också en mängd föroreningar.I gasföroreningarna ingår SO2, kväveoxider, CO2, HCl osv. Havosfären innehåller salta partiklar.I industriområden uppgår mängden fast damm som faller per kvadratkilometer per månad till tiotals ton.Dessa dammar omfattar frätande och icke-korrosiva typer.Även om icke-korrosivt damm inte direkt kan fräsa metall, kan det främja metallkorrosion indirekt.  


2.Metall-egenskaper

A. Typer av metaller
Olika typer av metaller har olika korrosionstrender.De dyrare metallerna är korrosionsbeständiga på grund av sin termodynamiska stabilitet.Det finns inte många metaller som guld, silver, platina, iridium osv. De finns till sin natur i grundtillstånd och försämras inte på grund av påverkan av atmosfäriska miljöfaktorer.Aluminium, krom, titan och andra metaller i naturliga förhållanden, på grund av atmosfäriskt syres roll, kan ytan snabbt bilda en stabil passiv film och korrosionsbeständighet.  

B. Faktorer i stål
Resistensen mot korrosion i stål kan erhållas när innehållet i korrosionsbeständiga legeringselement når ett visst värde.Om kromhalten i olika rostfritt stål överstiger 13%, kan en stabil passiv film erhållas på stålets yta, som har god korrosionsbeständighet i atmosfären.När mer än 2% koppar är inneslutet i kopparstål kan ett skyddande rostskikt bildas på ytan av kopparstål, som uppvisar viss korrosionsbeständighet.  


C. Kontakt för olika metaller
Kontakten med olika metaller främjar korrosion av aktiva metaller.För kopparstålsammansättningar främjas exempelvis korrosion av stål.När zink kommer i kontakt med stål är stålet skyddat, men korrosionen hos zink accelereras.Nu blir zink den så kallade offeranoden.När olika metaller kommer i kontakt med varandra, om den metallyta som används som katod är stor och metallen som används som anod är liten, är korrosionen allvarligare.

D. Metallens ytläge
metallytan är grov, lätt att absorbera fukt och bilda vattenfilm, och lätt att samla damm, så det är lättare att fräta än metallytan är jämn.Metallprodukter med komplex form, konkava, öppning, skåra, litet hål, särskilt ett blindhål, kan avsevärt minska ångtrycket i vattensilmer, vilket minskar den kritiska relativa fuktigheten i att bilda vattensilm, så det är lättare att främja metallens elektrokemiska korrosion.

E. Processfaktorer
Metallprodukterna börjar med råvaror, genom en mängd bearbetning till produkter.Det finns en rad olika typer av varm- och kallbearbetning, montering och hantering av olika processer, såsom inspektion, hantering osv. Kontakter med all a typer av personal, bearbetnings- och hanteringsmaskiner och anordningar, dessa faktorer är kopplade till korrosion hos metallprodukter.Ibland har råvarorna rostat kraftigt, och de korroderade delarna kan inte avlägsnas helt under bearbetningen, vilket leder till att slutprodukterna korroderas.Förädlingsmaterial som används vid bearbetning, om de inte avlägsnas helt efter bearbetning, kommer också att orsaka korrosion hos metallprodukter.  

3.Mänskliga faktorer
På grund av viss försumlighet i hanteringen kan också korrosion uppstå.Till exempel kommer smuts blandat i arbetsvätskan, oren hanteringsutrustning, lång omsättning av arbetsstycken, dålig hantering av rostiga förpackningar i lager för halvfabrikat och orena arbetsplatser att påverka metallkorrosion.


Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Linyi Bosi Conductive Material Co., Ltd
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
Linyi Bosi Conductive Material Co., Ltd

Jobbtitel: Sales Manager

Avdelning: Overseas Business Department

Företagets telefon: +86-0539-3712117

E-post: Kontakta oss

Mobiltelefon: +86 15610665825

Hemsida: mmoanode.sweb2b.com

Adress: No. 26, Qiyang Road, Lanshan District, Linyi City, Shandong Province, China

Smart telefonklocka, Bluetooth-klocka
Full skärm smart telefon
Vardagsrum super cool fisk tank
Kvinnors Ultra Long Sexiga Ögonfransar
Näringsrik Super Vitamin C Juice Drink
Bekväm utomhusbord
Ultra-smart färgskrivare
Utomhus stor fläkt
Premium rött vin
Ultra liten liten USB-lagringsdisk
top