Nyckelfrågor inom värmebehandling

Utgivningsdatum:2024-09-01

1. Lokal uppkolning

Vid bearbetning av formar är det viktigt att helt eliminera lokal uppkolning eller hög-hastighet stål. Hög-snabbstålverktyg kan också uppleva lokal uppkolning likformigt. Om inget lämpligt oxidations- eller uppkolningsskydd används under värmebehandlingen kan partiell uppkolning inträffa. Då kommer härdning att ge olika temperaturomvandlingspunkter, vilket resulterar i olika spänningar i ytan och kärnan, vilket ofta leder till sprickbildning.

2. Skarp kantövergång

Värmebehandling orsakar materialdeformation. Det kommer att visa sig som sprickor i områden däre det finns möjlighet att släppa dessa påfrestningar, såsom skarpa hörn etc. Därför bör värmebehandlingsarbeten undvika skarpa hörn så mycket som möjligt.

3. Tryckmärken på utsidan

Det är ofta så att formar med skarpa tryckmärken på utsidan skickas till härdugnen. Om grovt härdmedel används kan det lätt bildas sprickor på ytan. Släckformar bör ges R-vinklar så mycket som möjligt.

4. Felaktig värmebehandlingstemperatur

Temperaturen för varje arbetsstycke i ugnen kan variera mycket, och värmebehandling kan orsaka sprickor, vilket minskar livslängden.

5. Glödgning

Formar är ofta inte helt glödgade, förutsatt att den önskade hårdheten har uppnåtts efter härdning och att formen omedelbart används. I sådana fall, eftersom temperaturstrukturen inte har förvandlats från en kvadrat till en kubik från början, finns det redan en dold fara.

6. Gasnitrering (inklusive gasmjuknitrering och gashöljeshärdning)Vid gasnitrering placeras arbetsstycket i ennitreringsugn, som placeras i en intermittent ugn eller fylls med ammoniakgas. Ammoniak sönderfaller till kväve och väte. Kväve diffunderar in i arbetsstyckets yta och väte extraheras. Vanligtvis ärnitreringsoperationstiden ganska lång eftersom kväveinträngningshastigheten i arbetsstycket inte är lika stark som i andra processer. Fördelen med gashöljeshärdning är att driftkostnaderna är billiga och att arbetsytan är jämn under relativt enkla förhållanden. Gasnitrering används främst för arbetsstycken som utsätts för extremt slitage. (Obs: Gasmjuknitrering penetrerar cirka 0,1 mm på 17 timmars behandling, och gashöljeshärdning penetrerar cirka 0,3 mm på 70 timmars behandling) Färgen på detnitrerade arbetsstycket är vit. Om detnitrerade arbetsstycket är mörkt betyder det att arbetsstycket har oxiderats, och det är möjligt att det finns ett problem med ugnens kvalitet. Jonnitrering (jonmjuknitrering och jonhöljeshärdning)

Jonnitrering (även känd som glödurladdningsnitrering) fungerar vid ennågot lägre temperatur. Arbetsstycket är anslutet som katod och vakuumugnsväggen är anslutet som anod. Anslutningsspänningen är flera hundra volt. Som ett resultat uppstår låg glödurladdning. Detta kommer att producera positiva kvävejoner, som påverkar arbetsstyckets yta med hög energi. Jonnitrering använder ett temperaturområde på 400-550°C och är mycket lätt att kontrollera. Arbetsstyckets skarpa hörn skadas, stöten mattas och det är svårt för vätskan att tränga in i det djupa sidoläget eller arbetsbensläget.


Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Dongguan JSun technology Co., LTD
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
Dongguan JSun technology Co., LTD

Företagets telefon: +86 13714768656

E-post: Kontakta oss

Mobiltelefon: +86 13714768656

Hemsida: jsuntech.sweb2b.com

Adress: Building B, Zone A, Phase II, Yurun Manufacturing Industrial Park, Butterfly Road, Tianxin Village, Huangjiang Town, Dongguan City

Smart telefonklocka, Bluetooth-klocka
Full skärm smart telefon
Vardagsrum super cool fisk tank
Kvinnors Ultra Long Sexiga Ögonfransar
Näringsrik Super Vitamin C Juice Drink
Bekväm utomhusbord
Ultra-smart färgskrivare
Utomhus stor fläkt
Premium rött vin
Ultra liten liten USB-lagringsdisk
top