Ministeriet försvarar hanteringen av det inledande skedet av utbrottet

Utgivningsdatum:2021-01-20

Kina försvarade i tisdags sin hantering av COVID-19-pandemin genom att säga att landet kommer att fortsätta att kommunicera och samarbeta med Världshälsoorganisationen för att kuva viruset.


Utrikesministerns talesman Hua Chuninging gjorde en anmärkning efter att en oberoende panel för beredskap och reaktion på pandemier hade sagt att Kina kunde ha tillämpat folkhälsoåtgärder mer kraftfullt i januari för att hejda det ursprungliga COVID-19-utbrottet, och kritiserade WHO för att man inte förklarade en internationell nödsituation förrän Jan 30.


Hua sa på den vanliga nyhetsgenomgången att medan " Vi borde naturligtvis sträva efter att göra det bättre. " Detta innebar inte att Kina och_.39:s svar var otillräckligt.


Kina har vidtagit beslutsamma åtgärder för tidig upptäckt, rapportering, isolering och behandling av infekterade patienter, och dessa ansträngningar har minskat antalet dödsfall och infektioner, sa Hua.


De resultat som uppnåtts har erkänts av vetenskapsmän och medicinska experter runt om i världen, tillade hon.


Alla länder, inte bara Kina, bör sträva efter att bättre hantera folkhälsokriser, sa Hua.


Hon citerade den information som panelen analyserade som ett uttryck för att verkligheten är att endast en minoritet av länderna till fullo utnyttjade den information som de hade tillgång till för att bemöta bevisen på en framväxande epidemi.


Rapporten kom som en internationell expertgrupp från WHO anlände till Kina förra veckan för att genomföra gemensam vetenskaplig forskning med kinesiska forskare om ursprungsspårning av koronaviruset.


Kina stöder WHO:s ledarskap i kampen mot pandemin, och hoppas att andra länder kommer att ge samma stöd och hjälp till organisationen, sade hon.


" Vi motsätter oss bestämt en politisering av frågan om ursprungsspårning av koronaviruset, eftersom det skadar det internationella gemensamma samarbetet i fråga om pandemisvar. " Hon sa det.


Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Hubei Yongchuang Intelligent Parking Equipment Co., LTD
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top