Drift och underhåll av katodskyddssystemet (2)

Utgivningsdatum:2021-07-02

  4. Sök efter läckningspunkten för antikorrosiv beläggning


Metoden för att använda DCVG för att hitta den skadade punkten av antikorrosiv beläggning av rörledning och bestämma läckagepunkten eller den korta kontaktpunkten för rörledningen. Denna metod skickar först pulsignalen till rörledningen som ska testas. Om rörledningsbeläggningen är bra är den ström som strömmar in i rörledningen väldigt svag, och instrumentet visar inte det. Om rörledningen är skadad kommer strömmen att läcka in i rörledningen genom den skadade platsen från jorden, och det aktuella flödet kommer att producera uppenbar potentiell gradient i den omgivande jorden. När detektorn innehåller två referenselektroder för att detektera och gå direkt ovanför rörledningen, vibrerar voltmätaren. När voltmätarens pekare slutar skaka, är mitten av de två referenselektroderna läckagepunkten för den antikorrosiva beläggningen.
  
5. Nära distanspotentialmätning längs rörledningen-IT används vanligtvis för att kontrollera arbetsförhållandet hos katodskyddssystemet genom att mäta punktpositionen på testhöget. På detta sätt, även om det finns en läckage i rörledningen, om läckagepunkten är långt ifrån testhögen, är det svårt att detektera det genom den potentiella mätningen av testhöget. Därför är junärmare den potentiella mätningen desto mer anbud kommer mätresultatet att vara, vilket kommer att återspegla den faktiska situationen för katodiskt skydd av rörledningar. För att eliminera IR-droppen är en kortslutning installerad i den katodiska skyddskretsen, och alla strömförsörjningar som är anslutna till den detekterade rörledningen ska slås på och av samtidigt, för att mäta ON
OFF-potentialen i påsen röret.
  -
6. Åldrande test av pipeline anti
corrosion beläggning
elektromagnetisk metod kan återspegla det allmänna tillståndet av antikorrosiv beläggning, begravd djupgående djup och defekt placering av beläggning. Dess princip är att mata in en spänningssignal till rörledningen och detektorn detekterar dämpningsgraden av signalen längs rörledningen. När det är en plötslig dämpning av beläggningen på rörledningen, visar det att signaldämpningen är jämn.  
7. Säkerheten för underhållstyp i katodskyddssystem \\ Icke vägen till byggarbetsplatsen, du bör vara uppmärksam på säkerhet, oavsett buss, med båt eller med flyg. Vid mätning på fältet, var uppmärksam på attacken av giftiga ormar och djur. När du arbetar på likriktaren menar du inte att den är säker att använda insidan av panelen. AC-strömmen ska kopplas från och säkerhetslås och etiketter ska installeras. Innan du kontaktar likriktaren, kontrollera om skalet är laddat med elektrisk penna.


\\n

Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Linyi Bosi Conductive Material Co., Ltd
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top