Drift och underhåll av katodskyddssystemet (1)

Utgivningsdatum:2021-07-02

1.Preparation och acceptans av katodiskt skydd Innan man sätter i drift

fore katodiskt skydd sätts i drift, rörledningen ska skyddas ska inspekteras. Om det inte finnsnågon isolering finns det inget skydd. Innan du applicerar katodisk skyddsström är detnödvändigt att se till att alla isoleringsåtgärder på rörledningen är korrekta. Det bör inte finnas läckagepunkter på rörledningen, och den skyddade rörledningen ska ha kontinuerlig konduktivitet.



2. Dagligt underhåll och hantering av katodisk skyddsstation

Kontrollera Circuit Connection Fasthet, korrekthet av installation, elektriska komponenter om det finns mekaniska hinder. Kontrollera om säkringen av säkringen på distributionskortet är ordentligt ansluten enligt bestämmelserna. Observera det elektriska instrumentet, registrera utgångsströmmen och elektrifierat potentiellt värde på specialformuläret och kontrollera om det finnsnågon förändring jämfört med föregående post. Kontrollera regelbundet arbetsmarknaden och avläsningen och se till att jordningsmotståndet inte är större än 10 ohm. Gör ett bra jobb vid rengöring och sanering av utrustningen i stationen, var uppmärksam på att hålla inomhuset, väl elektrifierad, gör ett bra jobb med ventilation och förhindra att instrumentet överhettas.



3. Underhåll av offer anod  


  

  

 Det dagliga underhållsarbetet av rörledning som orsakas är inte mycket. Förutom skyddets potentiella mätning, testhöga underhåll, isoleringsfogdetektering, jordningsfelavlägsnande och annat arbete enligt kraven på imponerat strömkatodiskt skydd rekommenderas att mäta parametrarna varje år. Enligt detta analyseras rörledningssituationen. Om prototypens prestanda försämras, bör motsvarande åtgärder vidtas. 




2. Under den årliga inspektionen kan utgångsströmmen för offeranod mätas för att reparera den trasiga kabeln.  
3. Om utsignalströmmen för anoden minskar självklart och anoden intenår sitt liv är den korta kretsen av anodkabel den vanliga orsaken. Ammeteret kan anslutas i serie i anodkabeln för att mäta anodutgångsströmmen, eller ett motstånd på 0,1 Ω kan anslutas i serie i anodkabeln. Anodströmsutgången kan beräknas genom mätning av spänningsfallet på motståndet.

 4. Anodens jordningsmotstånd är anod öppen kretspotential minus anod sluten kretspotential dividerad med anodutgångsströmmen. 

4. Analys av vanliga fel i katodskyddssystem
  

1. Skaden hos dålig rörledningens isolering och läckagefel

After Den katodiska skyddsstationen sätts i drift eller det offerande anodskyddet sätts i drift under en tidsperiod, det fenomen som offerströmmen hos offeranodgruppen ökar medan rörledningsskyddet Avståndet förkortas under den angivna effekten på punkten; Eller i offeranodsystemet ökar utgångsströmmen hos offeranodgruppen, och dess värde har överskridit skyddsströmbehovet på rörledningen, men skyddspunkten misslyckas fortfarande med attnå det angivna indexet

.

Det kallas avtryck för att skydda rörledningsläckage.

\\n \\n \\n2. Orsaker till elektrisk läckage \\ Nimproper konstruktion, isoleringsfogfel eller läckage, metallhylsa, rörledning och jordningsnät kortslutning. \\ N \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n Hur man bedömer kortslutningen mellan rörledning och jordningsnät \\n \\n \\nto Döm om det finns en kortslutning mellan jordningselektroden och rörledningen, kan metoden för potentiell mätning användas. Referenselektroden används för att mäta potentialen hos rörledningen respektive jordningselektrod. Potentialen för kortslutningselektrod och rörledning är densamma. Eller mäta den potentiella skillnaden mellan jordningselektroden och rörledningen. Om potentialen mellan de två ärnoll, kan den bedömas att det finns en kortslutning mellan jordnätet och rörledningen. \\ N \\n \\n \\n

Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Linyi Bosi Conductive Material Co., Ltd
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top