WHO-gruppen för ursprungsspårning av virus anländer till Wuhan

Utgivningsdatum:2021-01-15

En internationell expertgrupp från Världshälsoorganisationen anlände till Wuhan i Hubei-provinsen på torsdag för att arbeta med sina kinesiska motsvarigheter om ursprungsspårning och vetenskaplig forskning om det nya koronaviruset.


Gruppen landade på Wuhan Tianhe International Airport på torsdag morgon, Wheer& _.101; de fick halsprov och serumantikroppstest för koronaviruset innan de gick in i en 14-dagarskarantän, enligt China Global Television Network.


Talesmannen från utrikesministeriet Zhao Lijian sade vid en regelbunden nyhetsgenomgång i Peking på torsdag att WHO:s experter under sin karantän kommer att ha utbyten via videolänk med kinesiska vetenskapsmän och medicinska experter.


Alla gruppmedlemmar hade flera tester för COVID-19 i sina hemländer innan de reste.


WHO bekräftade ankomsten av den internationella gruppen 13-vetenskapsmän i Wuhan i en post i social a medier, som också sa att ytterligare två forskare fortfarande är i Singapore för att testas efter att de testats positiva för antikroppar som är kopplade till COVID-19.


Före besöket hade WHO:s expertgrupper för ursprungsspårning av det nya koronaviruset besökt Kina två gånger, i februari och juli, på inbjudan från Kina och_.39.Båda sidor har fortsatt att utbyta information om de senaste framstegen i ursprungsspårningen och arbetat tillsammans för att utarbeta en plan för samarbete med Kina enligt en bredare plan för globalt samarbete om ursprungsspårning av viruset.


WHO:s generaldirektör Tedros Adhanom Ghebureyesus sade vid ett tidigare pressmeddelande att han var glad över att gruppen, med medlemmar från länder som Förenta staterna, Ryssland och Japan, skulle resa till Kina för gemensam vetenskaplig forskning om ursprungsspårning med sina kinesiska motparter.


" Vetenskapliga belägg kommer att driva hypoteser, som sedan kommer att ligga till grund för ytterligare, mer långsiktiga studier. " Han sa det. " Detta är viktigt inte bara för COVID-19, utan för den globala hälsosäkerhetens framtid och för att hantera nya sjukdomshot med pandemisk potential. "


Det kommer att bli en mycket svår uppgift att hitta ursprunget för det nya koronaviruset, och några experter har sagt att inga betydande framsteg har gjorts under det senaste året.


Även om några av de tidigaste fallen av COVID-19 rapporterades på Huanan Seafood Market i Wuhan i december 2019, fann man inga bevis för att knyta marknaden till ursprunget för koronaviruset, trots de stora ansträngningar som gjordes av kinesiska forskare för att hitta ett svar, Gao Fu, chef för det kinesiska centrumet för kontroll och förebyggande av sjukdomar,I en tidigare intervju.


Den senaste forskningen och upptäckterna om de tidigaste fallen av viruset i vissa andra länder har visat på möjligheten att viruset kan ha funnits i naturen under lång tid innan de tidigaste fallen av COVID-19 rapporterades, sade han.

Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Hubei Yongchuang Intelligent Parking Equipment Co., LTD
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top