Skillnaden mellan äkta emalj och falsk emalj

Utgivningsdatum:2024-09-04

Emalj är ett glas-liknande substans gjord av en kombination av kiseldioxid, flussmedel och färgämnen. Det'appliceras vanligtvis på metall eller keramiska ytor genom en process av bränning vid höga temperaturer. Resultatet är en glansig, hållbar finish som tål tidens tand.


Gäkta emalj

Äkta emalj, även känd som glasaktig emalj, tillverkas genom ennoggrann process. Det börjar med pulveriserat glas som smälts på ett substrat, vanligtvis metall, vid höga temperaturer. Denna sammansmältning skapar en stark bindning mellan emaljen och underlaget, vilket resulterar i en fjädrande yta.

真珐琅1.jpg

Egenskaper hos äkta emalj

Kvalitet på material: Äkta emalj använder hög-kvalitetsingredienser. Färgerna i äkta emalj kommer från metalloxider, som ger levande och fylliganyanser.

Varaktighet: Autentisk emalj är mycket hållbar. Den är resistent mot repor, blekning och smuts, vilket gör den lämplig för daglig användning i smycken och hushållsartiklar.

Känsla: Äkta emalj har en mjuk, sval touch. Ytan är enhetlig och har vanligtvis ett glas-som glans.

Hantverk: Skapandet av äkta emalj kräver skickligt hantverk. Varje del är ofta handgjord och kan ta timmar, om inte dagar, att perfekta.

Värmebeständighet: Äkta emalj tål höga temperaturer, vilket gör den lämplig att använda i kokkärl såväl som i smycken.

Konstnärlig tillämpning: Äkta emalj finns i olika tekniker, som cloisonné, champlevé och plique-à-jour, var och en ger unika konstnärliga uttryck.


Hur man identifierar äkta emalj

Leta efter kvalitet och finish: Undersök ytan för jämnhet och glans. Äkta emalj har vanligtvis en felfri finish.

Kontrollera om det finns bubblor eller brister: Även om vissa brister kan uppstå under tillverkningsprocessen, kan överdriven bubbling eller sprickbildning tyda på en sämre produkt.

Känn efter vikt: Äkta emalj tenderar att ha en viss vikt jämfört med imitationstyper som ofta är lättare på grund av sin plastiskanatur.

Observera färgdjupet: Färgerna i äkta emalj är rika och djupa, tack vare användningen av metalloxider.


Imiterad emalj

Imiterad emalj, ofta gjord av plast eller harts, är designad för att se ut som äkta emalj men saknar många av dess önskvärda egenskaper. Det kan finnas i kostymsmycken eller massa-producerade föremål däre kostnadsbesparingar är en prioritet.

假珐琅2.png

Egenskaper för imiterad emalj

Kvalitet på material: Imiterad emalj använder ofta lägre-kvalitetsingredienser, som plast eller syntetiska hartser, vilket kan göra det mindre hållbart.

Varaktighet: Till skillnad från äkta emalj är imiterad emalj benägen att repa, blekna och flisa. Med tiden kan den tappa sin lyster.

Känsla: Imiterad emalj känns vanligtvis varmare och lättare än äkta emalj. Ytan kanske inte är lika slät eller glas-som.

Tillverkningsprocess: Imiterad emalj skapas vanligtvis genom gjutnings- eller formningsprocesser vid lägre temperaturer, vilket resulterar i mindre hantverk.

Färgalternativ: Även om imiterad emalj kan uppnå en mängd olika färger, tenderar dessa att sakna det djup och rikedom som ses i äkta material.

Värmekänslighet: Imiterad emalj kanske inte tål höga temperaturer, vilket begränsar dess tillämpningar jämfört med äkta emalj.


Hur man identifierar imiterad emalj

Inspektera vikten: Imitationer är ofta lättare än äkta, vilket indikerar en lägre-kvalitetsmaterial.

Kolla efter glans: Ytan kan verka mindre glänsande och mer plastig-som.

Leta efter färgenhet: Om färgen verkar för perfekt eller överdriven, speciellt för massa-producerade föremål, kan det vara imiterad emalj.

Känn ytan: En ojämn eller grov textur kan ge bort emaljens imitationsnatur.



Värdet av äkta emalj

Att förstå skillnaderna mellan äkta och imiterad emalj är viktigt för samlare och köpare. Äkta emalj håller värde på grund av dess hantverk, hållbarhet och konstnärliga kvaliteter, medan imitationer ofta saknar livslängd och unika egenskaper.


Överväganden vid köp

Tänk på följandenär du köper emaljartiklar:

Forskning: Titta på varumärket eller hantverkaren som skapade verket.

Äkthetscertifikat: Be om dokumentation om du're investerar i hög-värdebitar.

Prispunkt: Äkta emaljbitar har vanligtvis ett högre pris på grund av materialen och hantverket.


Slutsats

Emaljens tjusning sträcker sig bortom dess visuella dragningskraft. Oavsett om du är en konstentusiast, en samlare eller baranågon som vill förstå materialen som används i dina smycken, är det ovärderligt att veta skillnaden mellan äkta och imiterad emalj. Genom att känna igen egenskaperna och hantverksteknikerna hos autentisk emalj kan du fatta välgrundade beslut och uppskatta konstnärskapet bakom varje verk. Kom ihåg att sann skönhet ligger i kvalitet och hantverk som står emot tidens tand.

Linkedin文章封面.png


Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Dongguan hongde crafts co.,ltd
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
Dongguan hongde crafts co.,ltd

Jobbtitel: Sales manager

Avdelning: Sales

Företagets telefon: +86 18802610846

E-post: Kontakta oss

Mobiltelefon: +86 18802610846

Hemsida: hongdecrafts.sweb2b.com

Adress: Room 601, Building 1, No. 6 Universe Road, Shipai Town, Dongguan City, Guangdong Province

Smart telefonklocka, Bluetooth-klocka
Full skärm smart telefon
Vardagsrum super cool fisk tank
Kvinnors Ultra Long Sexiga Ögonfransar
Näringsrik Super Vitamin C Juice Drink
Bekväm utomhusbord
Ultra-smart färgskrivare
Utomhus stor fläkt
Premium rött vin
Ultra liten liten USB-lagringsdisk
top