Elektrokemisk skyddsteknik

Utgivningsdatum:2021-06-29

elektrokemiskt skydd är en slags materiell skyddsteknik som förändrar metallens potential genom inflödet av extern ström, för att minska korrosionshastigheten hos metall.


1.Brief introduktion av elektrokemiska Skydd

According till trenden med metallpotentialvariation, elektrokemiskt skydd kan delas upp i katodiskt skydd och anodskydd.


(1)katodisk Skydd


by reducera metallpotentialen för att uppnå syftet med skydd, känt som katodiskt skydd. Enligt källan till skyddsströmmen finns det imponerad strömmetod och offeranodsmetod för katodiskt skydd. Den externanuvarande metoden är att ge skyddsström med extern DC-strömförsörjning. Dennegativa polen hos strömförsörjningen är ansluten till skyddsobjektet, och den positiva polen är ansluten till hjälpanoden för att bilda en strömslinga genom elektrolytmiljön. Offeranodsmetoden är att ge skyddsström genom förbrukning av metall (offeranod) vars potential ärnegativ för skyddsobjektet. Skyddobjektet är direkt kopplat till offeranoden för att bilda en skyddande strömslinga i elektrolytmiljön. Katodiskt skydd används huvudsakligen för att förhindra metallkorrosion ineutrala medier som jord och havsvatten.

(2)Anodskydd


by öka Potentialen för passiveringsmetall, gör den till det passiva tillståndet för att uppnå syftet med skydd, känt som anodskydd. Anodskydd är att göra metall i ett stabilt passivt tillstånd genom att använda anodisk polarisationsström. Dess skyddssystem liknar imponerat strömkatodiskt skyddssystem, men riktningen för polarisationsströmmen är motsatt. Endast korrosionssystemet med aktiveringsövergångsövergång kan anta anodskyddsteknik, såsom koncentrerad svavelsyraförvaringstank, ammoniakvattenförvaringstank, etc.


2.Detailerad förklaring av elektrokemiskt skydd
--

nfrom de två metallelektroderna i galvanni batteri, korrosion uppträder alltid på anoden. Katodiskt skydd är att använda offeranoder (såsom zink, aluminium, etc.) eller inerta anoder med applicerad ström för att göra den skyddade stålstrukturen blir katoden av denna typ av man-made-katod i den våta jorden eller vatten som innehåller elektrolyt (såsom som salt). I samma korrosiva miljö är anoden mer aktiv och katoden är mindre aktiv. Till exempel, i havsvatten, om en elektrolytisk cell bildas mellan zink och lågt kolstål, är zink anoden och stålet är katoden; Men om stål och rostfritt stål bildar en elektrolytisk cell blir stål anod och rostfritt stål är katod. Den så/called-katoden är faktiskt en elektrod som gör catjonet i elektrolyten erhåller elektroner och minskar den. Den är också tillhör den katodiska skyddsmetoden för att använda den externa DC-strömförsörjningen för att få den att erhålla elektroniskt tillägg. I olika frätande medier är skyddstätheten annorlunda. Stål i jord är ca 0,0001-0.005 A/decimeter, i flytande havsvatten är det ca 0,0003/0.0015 Adecimeter, och vid flödande färskvatten är det 0,005 A
decimeter.



3.Applicering av elektrokemiskt skydd

cathodiskt skydd används ofta för att skydda underjordiska rörledningar, kommunikations- eller strömkablar, grindar, fartyg och offshore-plattformar, liksom arbetsstycken med stort kontaktområde som jord eller havsvatten. Kombinationen av elektrokemiskt skydd och beläggning är mer ekonomiskt. Denna skyddsmetod kan användas för underjordisk metallutrustning i städer och stora fabriker, men det börnoteras att strängströmmen inte påverkar den accelererade korrosionen av intilliggande underjordiska metallanläggningar. Anodskydd används huvudsakligen för att skydda stål, rostfritt stål och titan från korrosion i starka medier, såsom koncentrerad svavelsyra och fosforsyra. När de aktiva och passiva metallerna är anodiska polariserade, det vill säganär de potentiella förändringarna på grund avnuvarande introduktion, är det signifikant aktivering, passivering och över passiveringsområden i polarisationskurvan (se figur). I det här fallet kan potentialen styras i passiveringsintervallet genom att använda en reglerad strömförsörjning för att minimera korrosionsströmmen.


4.Välj av elektrokemiska skyddsmaterial-

\\nnhigh Effektivitet Aluminiumlegering Anod med hög strömförmåga, likformig strömfördelning och stabil prestanda väljs vanligtvis som offeranod för tankkroppsskydd. Efter år av praktik och applicering uppsamlades experimentdata och ackumulerades kontinuerligt och applikationsverkan spårades och matades tillbaka i tiden. Efter att ha utvärderats av många experter löstes den hög \\ Nefficiency aluminiumlegeringsoffrisanoden jämnt, partiklarna raffinerades, och korrosionsprodukterna föll av automatiskt. Den elektrokemiska effektiviteten efter experimentet var mer än 50%. Den är lämplig för katodiskt skydd av alla typer av stora bränsletankar. \\ N \\n

Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Linyi Bosi Conductive Material Co., Ltd
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
Linyi Bosi Conductive Material Co., Ltd

Jobbtitel: Sales Manager

Avdelning: Overseas Business Department

Företagets telefon: +86-0539-3712117

E-post: Kontakta oss

Mobiltelefon: +86 15610665825

Hemsida: mmoanode.sweb2b.com

Adress: No. 26, Qiyang Road, Lanshan District, Linyi City, Shandong Province, China

Smart telefonklocka, Bluetooth-klocka
Full skärm smart telefon
Vardagsrum super cool fisk tank
Kvinnors Ultra Long Sexiga Ögonfransar
Näringsrik Super Vitamin C Juice Drink
Bekväm utomhusbord
Ultra-smart färgskrivare
Utomhus stor fläkt
Premium rött vin
Ultra liten liten USB-lagringsdisk
top