Offer anodskydd av katodisk skyddsteknik (1)

Utgivningsdatum:2021-07-06

the offer anodskyddsmetoden hänför sig till förfarandet för metoden för förebyggande av metallkorrosion i frätande medium,när offeranoden och den skyddade metallen bildar en elektrisk anslutning, och strömmen som frigörs av den offra anodmetallen löser sig för att göra den skyddade metallkomponenten katodpolarisering till skyddspotentialen. När offeranod används för katodiskt skydd är dess effekt direkt relaterad till utförandet av anodmaterialet i sig.

sacrinial anodmaterial ska ha följande egenskaper:

det har tillräckligt mednegativ Potential;

Anodpolarizabiliteten är liten, upplösningen är likformig, och produkten kan falla av automatiskt;

den har hög aktuell effektivitet;

Den elektrokemiska ekvivalenten är hög;

-Korrosionsprodukterna är icketoxiska och förorenar inte miljön;

Låg pris, bekväm källa och enkel bearbetning.


NAT present, det finns tre typer av offer anodmaterial som vanligtvis används i teknik, inklusive magnesiumbaserad legering, zinkbaserad legering och aluminiumbaserad legering. På grund av materialets olika sammansättning och elektrokemiska egenskaper är applikationsmiljön också annorlunda.


1.magnesiumbaserad offer anod

-as magnesium har hög kemisk aktivitet ochnegativ elektrod Potentiell (standard elektrodpotential är~2,37 V), drivkraften hos mikrokorrosionspotential på magnesiumyta i vatten är stor, och skyddsfilmen är lätt att lösa upp. Därför är det lämpligt för katodiskt skydd av färskt vatten med hög resistivitet, lågt salthalt vatten och jord med resistivitet av 20-100 Ω · M. Dessutom, eftersom korrosionsprodukterna av magnesium är icke-ntoxiska, kan den också användas För katodiskt skydd av inhemska vattenanläggningar. Ren magnesiumanod används sällan på grund av dess låganuvarande effektivitet (endast 30%) och kort livslängd. Den elektrokemiska prestandan hos magnesiumbaserad anod kan förbättras genom tillsats av lämplig mängd al, Zn och MN i magnesium. Till exempel är dennuvarande effektiviteten hos Mg-baserad legeringsofferanod ca 55%, men det är mycket lägre än den för Zn-baserad och Al-baserad legering. MG MN Alloy [3] Anoden har utvecklats utomlands, och dessnuvarande effektivitetnår 62,36%.


2. Zinkbaserad offeranod

-The standard elektrodpotential är0,762 v. I frätande medium är drivpotentialen till järn låg (ca 0,2 v). Men dennuvarande effektiviteten är hög, i allmänhet 95%. Zinkbaserade anoder är lätta att polarisera vid hög temperatur och används vanligtvis i havsvatten och jord med låg resistivitet vid rumstemperatur. Den zinkbaserade legeringsanoden är det enda offeranodmaterialet som kan användas för skydd av oljetankar och oljetankar eftersom det inte producerar väteutvecklingsreaktion och inducerar inte gnistornär den kolliderar med stålkomponenter. Det finns två typer av zinkbaserade anoder

för hög renhetsmetallzink, föroreningsinnehållet bör strikt kontrolleras, zinkinnehållet ska vara mer än 99,995%, och järninnehållet ska vara mindre än 0,004 1 %;

Emellertid bör innehållet i legeringselement och föroreningar strikt kontrolleras. De utvecklade zinkbaserade anoderna inkluderar ren Zn-serie, Zn Al-serien och Zn SN Serie legeringar. Ur teknikens synvinkel är zinklegeringsanod bättre än ren zinkanod. Därför har zinklegeringsanod successivt ersatt ren zinkanod i praktisk tillämpning.

Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Linyi Bosi Conductive Material Co., Ltd
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
Linyi Bosi Conductive Material Co., Ltd

Jobbtitel: Sales Manager

Avdelning: Overseas Business Department

Företagets telefon: +86-0539-3712117

E-post: Kontakta oss

Mobiltelefon: +86 15610665825

Hemsida: mmoanode.sweb2b.com

Adress: No. 26, Qiyang Road, Lanshan District, Linyi City, Shandong Province, China

Smart telefonklocka, Bluetooth-klocka
Full skärm smart telefon
Vardagsrum super cool fisk tank
Kvinnors Ultra Long Sexiga Ögonfransar
Näringsrik Super Vitamin C Juice Drink
Bekväm utomhusbord
Ultra-smart färgskrivare
Utomhus stor fläkt
Premium rött vin
Ultra liten liten USB-lagringsdisk
top