Ekonomer anser att Kinas mål för tillväxt är rimligt

Utgivningsdatum:2021-03-09

60457332a31024adbdb93fde.jpeg

Premiärminister Li Keqiang&\\\\\Χ39;regeringens arbetsrapport har visat Kina och\\\\\\935;39;förtroende för att uppnå hållbar utveckling och ytterligare öppnande under de kommande åren och årtiondena, enligt internationella experter.

I den rapport som lades fram på fredag, vid inledningen av den 13:e nationella sessionen i Beijing, granskade Li regeringsarbetet i 2020 och den 13:e femårsplanen (2016-20).Han lade också fram planer och huvudmål för 2021, den fjortonde femårsplanen (2021-25) och in i 2035.

Yutaka Matsuno, en tidigare hög forskare vid Nomura Research Institute, sade att människor i Japan har ägnat stor uppmärksamhet åt betänkandet, särskilt dess mål för ekonomisk och social utveckling.

" Ur makropolitikens perspektiv anser jag att de mål som föreslås i regeringens arbetsrapport är rimliga och genomförbara. " Han sa det.

Yuzo Tanaka, professor i ekonomi vid universitetet i Ryukoku i Kyoto, Japan, sade att BNP-målet återspeglade Kina och\\35;39;förtroende efter dess framgångsrika inneslutning av COVID-19.

" Även om det finns många osäkerhetsfaktorer till följd av koronaviruspandemin bör den kinesiska ekonomin mycket enkelt anpassa sig till måltillväxttakten. " Tanaka sa att 6-procentsmålet är ganska blygsamt medan 7 eller 8-procenten är mer sannolik.

Tursunali Kuzijev, professor vid universitetet för journalistik och masskommunikation i Uzbekistan, höll med om att " Kinesisk motor " kommer att fortsätta att stärka världsekonomin.

Alicia Garcia-Herrero, chefsekonom för Asien-Stillahavsområdet vid det franska företaget Natixis, skrev på fredag i en analys av arbetsrapporten: " Samtidigt som regeringens rapport fastställer särskilda mål för 2021 tenderar vår läsning att vara mer strukturell, vilket bör analyseras tillsammans med den fjortonde femårsplanen, som planeras hjälpa Kina att på lång sikt gå en mer hållbar väg.

" Regeringsrapporten bekräftar på nytt Kinas och\\\935.39:s inställning till global handel och investeringar genom att öppna ekonomin för att locka till sig utländskt kapital och främja konkurrens. "

Garcia-Herrero, också en högt uppsatt person vid Brysselbaserad tankesmedja Bruegel, sade att den kinesiska regeringen visar sitt intresse för att utvidga regional a avtal med viktiga handelspartner, såsom att påskynda frihandelssamtalen med Japan och Republiken Korea och ansluta sig till det övergripande och Progressiva avtalet om trans-Stillahavsområdet.

Handelspartnerskap

Christopher Bovis, professor i internationell affärsrätt vid universitetet i Hull i Förenade kungariket, sade att den kinesiska regeringen har belyst grunderna för internationellt samarbete genom att stärka global a handelspartnerskap, som grundas på frihandel och marknadstillträde.

" Den fjortonde femårsplanen betonar den ekonomiska tillväxten genom tillgång till teknik, färdigheter, utbildad arbetskraft, en positiv inställning till risktagare, finansiering och andra villkor som utgör en verkligt konkurrenskraftig och innovativ företagsmiljö. " Han sa det.

" Kina bygger vidare på strukturreformer och ett kontinuerligt öppnande av sin ekonomi samtidigt som landet spelar en ledande roll i fråga om klimatförändringar och hållbar utveckling. " Han lade till.

Hege Fjellheim, chef för kolforskning vid Refinitev, en global leverantör av uppgifter om finansmarknaden och infrastruktur, sade att den fjortonde femårsplanen belyser koldioxidneutraliteten och kartlägger de inledande stegen mot Kina och_.39;det långsiktiga klimatmålet.

" Det visar att Kina har för avsikt att hålla fast vid sitt löfte enligt Parisavtalet (om klimatförändringar).Det är också mycket uppmuntrande att planen lovade att påskynda utvecklingen av den nyligen lanserade nationella koldioxidmarknaden. " sade Fjellheim, vars kolforskningsteam arbetar i Norge och Kina.

Hon sade att det 18-procentiga målet för minskning av koldioxidintensiteten kommer att ge Kina och_.39. Utsläppen kommer att öka, vilket innebär att Kina kommer att behöva göra mer tunga lyft i den 15:e femårsplanen (2026-30) perioden för att uppnå koldioxidtopp före 2030.

Alexander Lomanov, biträdande direktör för Institutet för världsekonomi och internationella förbindelser vid den ryska vetenskapsakademin, betonade att Kina fortsätter att driva på en högkvalitativ utveckling för att uppnå de viktigaste målen i den fjortonde femårsplanen och visionen för Kina i 2035.

" Detta är en viktig signal för länder som samarbetar med Kina om att Kina är en pålitlig partner och en hoppfull partner. " Han sa det.

Leela Mani Paudyal, en f.d. nepalesisk ambassadör i Kina, sade att regeringens rapport understryker Kina och35.39:s politik för att fördjupa det bilateral a och regionala ekonomiska samarbetet, vilket kommer att gynna grannländer som Nepal.

Han sade att orsakerna till Kinas och\\;39;den kontinuerliga tillväxten kan exemplifieras genom den relativt effektiva kontrollen av pandemin, den positiva ekonomiska tillväxten och uppnåendet av fattigdomsmål under pandemin.


Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Jiangmen Billow Peak Technology Co., Ltd.
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
Jiangmen Billow Peak Technology Co., Ltd.

Jobbtitel: Sales Manager

Avdelning: Sales Department

Företagets telefon: +86 13430862828

E-post: Kontakta oss

Mobiltelefon: +86 13430862828

Hemsida: billow.sweb2b.com

Adress: No. 11 Gaoxin East Road, High-tech Zone ,Jiangmen City,Guangdong ,China

Smart telefonklocka, Bluetooth-klocka
Full skärm smart telefon
Vardagsrum super cool fisk tank
Kvinnors Ultra Long Sexiga Ögonfransar
Näringsrik Super Vitamin C Juice Drink
Bekväm utomhusbord
Ultra-smart färgskrivare
Utomhus stor fläkt
Premium rött vin
Ultra liten liten USB-lagringsdisk
top